Чи потрібно додавати воду у фарш для котлет - хитрість господарок

При приготуванні котлет будь-яка господиня хоче отримати соковиту та смачну страву. Для цього застосовуються різні хитрощі, включаючи використання манки замість розмоченого м’якуша батона. Проте, є цікавий підхід, про який мало хто знає. Так, досвідчені кулінари радять додавати у фарш воду, передають Патріоти України.

Для чого це потрібно

Вода дозволяє наситити фарш киснем. В результаті продукт вийде пишним. З такої основи вийдуть соковиті котлети. Воду слід лити невеликими порціями. Робити це потрібно під час збивання фаршу. Через деякий час м’ясну основу слід відбити. Зазвичай процес здійснюється доти, доки фарш не перестане бути липким.

Інші рекомендації

Вода – далеко не єдиний інгредієнт, що забезпечує соковитість котлет. Замість води можна використовувати розтоплене вершкове масло. Його потрібно небагато: не більше 100 г на весь фарш. Крім того, основа для котлет не повинна містити досить популярних, але все ж таки «сторонніх» для страви компонентів: це яйця, цибуля та картопля.

А ви це знали? Як та коли приймати вітамінні добавки, щоб вони принесли максимум користі

неділя, 27 квітень 2025, 12:28

Здорове та збалансоване харчування - найкращий спосіб задовольнити потреби організму у поживних речовинах. Водночас іноді виникає потреба у додатковому прийомі вітамінів і мінералів. Особливо це стосується вітаміну D у холодні сезони або у разі підтвер...

Розставлено крапки над "і": Чи правда, що кава зневоднює

неділя, 27 квітень 2025, 11:59

У кавоманів часто виникає запитання, чи справді вона зневоднює організм. Видання RealSimple спробувало відповісти на це питання у своїй статті та розповіло, як саме впливає ваша улюблена ранкова чашка на рівень гідратації, передають Патріоти України з...