
При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку.
Як виявилося, із цього приводу існують суворі правила.
Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати.
За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати кришку
Тушкування
Картопля повинна вийти м’якою, просоченою соком овочів та ароматною. Домогтися потрібного результату без кришки неможливо.
Досвідчені господині спочатку активно смажать її для того, щоб у картоплі утворилася скоринка. Це необхідно для того, щоб продукт не втратив форму під час тушкування. Спочатку ми кришку не використовуємо, а потім тушимо саме під нею.
Варіння
Певно, більшість знають про те, що використання кришки допомагає прискорити процес приготування, тому від неї не варто відмовлятися.
Також приготована під накритою кришкою картопля виходить більш корисною та смачною.
Однак невелику щілину для виходу повітря залишити таки варто.
Коли не потрібно використовувати кришку?
Смаження
Якщо ви любите смажену картоплю з хрусткою скоринкою, то кришку використовувати не варто категорично. В іншому випадку ви знову ризикуєте отримати тушену картоплю.
Якщо ви боїтеся, що картопля пригорить, то вам варто смажити її невеликими порціями на достатній кількості олії.
Серце - один із найважливіших органів нашого організму, і його здоров’я напряму залежить від того, що ми їмо щодня. Правильний раціон може знизити ризик серцево-судинних захворювань і підтримати нормальний рівень холестерину та артеріального тиску, пер...
У деяких випадках нагар та застарілий жир дуже полюбляють делікатні поверхні сковорідок, передають Патріоти України. Як відмити сковороду від жиру — універсальні способи. Не поспішайте брати до рук засоби побутової хімії. Деякі засоби лінійки «антижир»...