Гречана каша – проста і улюблена багатьма страва, передають Патріоти України.
Готується крупа досить легко і відмінно підходить як гарнір до різних м’ясних продуктів. Крім того, гречка є дуже корисною.
Щоб збереглися вітаміни та мікроелементи в процесі приготування, важливо дотримуватись правил підготовки.
Однак деякі господині періодично сперечаються про те, як краще її готувати. Найчастіше недосвідчені кулінари запитують, чи потрібно промивати крупу перед варінням.
Зазвичай виробник попереджає про необхідність промивання на упаковці, але іноді рекомендації щодо приготування відсутні.
Це не означає, що крупа ідеально чиста. Тому гречку перед варінням потрібно обов’язково оглянути на наявність сміття, а також ретельно промити.
Від промивання залежить не тільки здоров’я травного тракту, а й смак, який значно відрізняється від смаку страви з непромитої крупи.
Однак найголовніше, чому необхідно мити зерна, – це вимити з зерен крупи фітинову кислоту, яка входить до складу гречки і погіршує її засвоєння.
Медики з відділень невідкладної допомоги закликають пасажирів припинити одну з найнебезпечніших звичок у дорозі - класти ноги на приладову панель, передають Патріоти України. . На перший погляд це здається зручним, але під час аварії або різкого гальм...
Те, що ви виглядаєте струнко, ще не означає, що ви здорові. Канадські дослідники з Університету Макмастера з’ясували: прихований жир, який накопичується навколо внутрішніх органів і в печінці, може пошкоджувати артерії навіть у тих, хто не має зайвої в...