Гречана каша – проста і улюблена багатьма страва, передають Патріоти України.
Готується крупа досить легко і відмінно підходить як гарнір до різних м’ясних продуктів. Крім того, гречка є дуже корисною.
Щоб збереглися вітаміни та мікроелементи в процесі приготування, важливо дотримуватись правил підготовки.
Однак деякі господині періодично сперечаються про те, як краще її готувати. Найчастіше недосвідчені кулінари запитують, чи потрібно промивати крупу перед варінням.
Зазвичай виробник попереджає про необхідність промивання на упаковці, але іноді рекомендації щодо приготування відсутні.
Це не означає, що крупа ідеально чиста. Тому гречку перед варінням потрібно обов’язково оглянути на наявність сміття, а також ретельно промити.
Від промивання залежить не тільки здоров’я травного тракту, а й смак, який значно відрізняється від смаку страви з непромитої крупи.
Однак найголовніше, чому необхідно мити зерна, – це вимити з зерен крупи фітинову кислоту, яка входить до складу гречки і погіршує її засвоєння.
Мед - один із найцінніших натуральних продуктів, який є майже в кожній оселі. Його додають до чаю, випічки, соусів чи каш. Проте багато хто стикався з ситуацією, коли рідкий, ароматний мед раптом густіє і покривається кристалами цукру. Цей процес здаєт...
Чай після їжі може не лише зігріти, а й допомогти схуднути. Якщо додати до нього кардамон, він перетвориться на справжній напій для здоров’я та стрункої фігури, передають Патріоти України. Кардамон — одна з найдавніших і найцінніших спецій у світі. Йог...