Чи потрібно мити гречану крупу перед варінням? Цю помилку робить майже кожна господиня

Гречка - це саме та страва, яку кожен із нас знає ще з дитинства. Вона залишається популярною досі. Гречана крупа готується досить легко і чудово підходить як гарнір до різних м’ясних продуктів. Рецептів із популярною та корисною гречкою дуже багато - це доступний для кожного продукт, передають Патріоти України.

Але для того, щоб гречка зберігала всі свої корисні властивості, крупу необхідно правильно підготувати її до варіння. Чи промивати крупу – саме це питання викликає багато суперечок навіть у найдосвідченіших господинь. Разом із ProstoWay відповімо на нього.

Чи потрібно мити гречку перед тим, як варити

Зазвичай виробник попереджає необхідність промивання на упаковці. Але іноді такі рекомендації щодо приготування відсутні.

І це зовсім не означає, що крупа абсолютно чиста. Тому гречку перед варінням все одно потрібно обов’язково оглянути на наявність сміття, а також ретельно промити.

Мити гречані зерна потрібно, щоб вимити з них фітинову кислоту, яка входить до складу гречки та погіршує її засвоєння. Крім того, від промивання залежить не тільки здоров’я травного тракту, а й смак – він значно відрізняється від смаку страви з непромитої крупи.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...