Чи потрібно мити сало - несподівана відповідь здивує досвідчених гурманів

Після покупки навіть самого ідеального шматка сала напевно багато хто задається питанням, а чи варто його мити. Адже воно могло лежати на брудному прилавку, до нього торкалися руками як продавці, так і покупці. Нерідко вибір залишається за господинями, передають Патріоти України.

При цьому багато хто радить після покупки провести своєрідну "дезінфекцію", протерши сало або навіть промивши його. Деякі при цьому радять навіть почистити шматок ножем, видаливши навіть найдрібніші частинки сміття.

Чи потрібно мити сало перед тим як його солити

Незрівнянний аромат і присмак виходить у сала, яке засолюють сухим способом. Цей варіант не передбачає споліскування продукту. При цьому перед приготуванням його все ж слід ретельно очистити.

Для цього необхідно скористатися гострим ножем. Акуратно почистіть шматок сала з усіх боків, видаливши навіть непомітні забруднення. Таким же чином очистіть і шкірку, адже на ній можуть залишатися непомітні ворсинки. Після цього сало можна нарізати рівномірними шматками, а потім ретельно натерти сіллю, не пропускаючи жодну зі сторін.

Яке сало треба засолювати

Після покупки сала можна провести невеликий тест визначивши, якісний продукт перед вами, чи ні. Для цього візьміть гострий ніж або навіть сірник і проткніть сало з декількох сторін. Якщо шматок м'який і податливий, тоді вам пощастило придбати якісний товар.

Як тільки ви принесли куплене сало додому, промийте його під проточною водою і обсушити рушником. Це допоможе позбутися від небажаної бруду і сміття. Після цього можна приступати до процесу приготування.

Чи можна пересолити сало

Немає нічого кращого, ніж ароматний і ніжний шматок сала з холодильника, яким можна порадувати гостей в будь-який час. Багато хто віддає перевагу самостійному засолюванню культового продукту. При цьому нерідко виникає питання, а чи можна пересолити сало.

Для того, що сало мало приємний смак, слід пам'ятати просту формулу його засолювання:

  • у розрахунку на один кілограм сала беруть 200 грамів солі;
  • також можна додати 20 грамів чорного меленого перцю і півголовки часнику.

Додадуть енергії! Дієтолог назвала ідеальні продукти для зимового сніданку

неділя, 24 листопад 2024, 9:15

У зимовий період організму як ніколи потрібна велика кількість вітамінів і мінералів для підтримки здоров’я організму. Тому експерти рекомендують вживати на сніданок цільнозернові каші, індичку, сир та інші корисні продукти, які допоможуть краще насити...

А ви це знали? Чи втрачає оливкова олія свої властивості під час смаження

неділя, 24 листопад 2024, 8:14

Вчені встановили, що оливкова олія першого віджиму, яка є основою середземноморської дієти, зберігає свої корисні властивості навіть після смаження. Результати дослідження опубліковані у журналі Antioxidants, передають Патріоти України. Вважається, що ...