Чи потрібно мити сухофрукти перед вживанням - відповідь на популярне питання

Сухофрукти продають на вагу або відразу порційно запаковану. І саме в першому випадку до продукту є питання. Відкриті мішки. Поки йде продаж, на сухофруктах накопичується пил. А ще їх можуть брати руками різні люди, лопатка в руках продавців теж не завжди ідеально продезінфікована. Варто замислитися про чистоту та споживання.

Подробиці

Частину сухофруктів дійсно варто мити. І це потрібно саме для тих, які продають на вагу. Насипте придбаний чорнослив або курагу в миску, залийте окропом та дайте так постояти. Після замочування перекладіть сухофрукти в друшляк та промийте кип’яченою водою.

Щодо сухофруктів в упакуванні. Якщо це фабричне, можна їсти відразу, але подивіться спершу чи дійсно все чисто. На етикетці може бути вказана інформація чи готовий продукт до споживання. Переважно такі упакування та оброблені сухофрукти належать до категорії снеків, тому їх можна смакувати відразу.

А от упакування в дешеві одноразові лотки з харчовою плівкою викликають питання теж. Такі сухофрукти точно пройшли не через одні руки та невідомо в яких умовах пакувалися: на столі, в ящиках чи деінде. Такий продукт також варто ретельно промити задля власної безпеки здоров’я.

Оси будуть летіти геть, якщо відчують запах однієї "ненависної "рослини

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:53

Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...