Чи потрібно в пюре додавати сире яйце: Названо помилку, якої припускаються господині

Для любителів картоплі переважно найсмачнішою стравою є картопляне пюре, передають Патріоти України.

Звідки пішла мода додавати в пюре сире яйце, невідомо, але досвідчені кулінари впевнені, що продукту там не місце.

Подробиці

По-перше, у необроблених термічно курячих яйцях можуть міститись бактерії сальмонели. Тому сирі яйця варто додавати до страв, лише коли ви впевнені у їхній безпеці.

По-друге, яйця в пюре господині додають для того, щоб змінити консистенцію страви, – зробити її більш пишною та повітряною.

Досвідчені ж кулінари запевняють, що на смакові якості пюре яйця ніяк не впливають, а лише надають красивого жовтого кольору картоплі.

Щоб зробити пюре більш повітряним та смачним, додають тепле молоко та вершкове масло.

На кілограм картоплі потрібно 200 мілілітрів молока, вершкового масла – сто грамів.

Молоко можна замінити вершками або двома ложками майонезу. Більше ніяких інгредієнтів не потрібно.

Яйця не здатні ні надати вершкового смаку пюре, ні «підняти» його.

Крім того, яйця залишають у пюре білі крупинки та страва виглядає не зовсім естетично.

Пюре з яйцем має сенс готувати, якщо страву планується їсти не відразу, а залишити в каструлі на якийсь час. Через яйця пюре не твердне і залишається еластичним.

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...