Чи справді яблука допомагають худнути? Експерти розставили крапки над "і"

Різні дослідження показали, що яблука перевершують багато інших продуктів, у боротьбі із зайвою вагою. Додавши їх до свого раціону, ви не лише позбавитеся зайвих сантиметрів, а й покращите здоров'я, передають Патріоти України.

Чому ж експерти вважають, що вживання яблук може допомогти вам досягти цієї мети? Відповідь на це питання має видання eatthis.com.

Вони низькокалорійні

Кількість калорій в яблуках варіюється: від 80 калорій у маленькому Гренні Сміт до близько 125 у великому медовому хрусті. Не варто переживати, який сорт обрати – усі яблука є чудовим варіантом для зниження ваги та загального здоров’я, особливо якщо вони замінюють більш калорійні закуски. "Замінюючи висококалорійні продукти на низькокалорійні, ви зможете зменшити загальне споживання калорій, що призведе до зниження ваги", – зазначає дієтолог Елізабет Ганнер.

Проте, враховуйте, що яблуко, яке можна з’їсти за пару шматочків, може не бути таким ситним, як калорійні закуски. Тому, якщо вас турбує почуття голоду, спробуйте поєднати яблука з білком чи жирами. "Додавання таких інгредієнтів, як мигдальне або арахісове масло, забезпечить відчуття насиченості на довший час, при цьому зберігаючи приємний смак", – додає Ганнер.

Високий вміст клітковини

Клітковина та зниження ваги – це поняття, які йдуть пліч-о-пліч, адже яблука містять приблизно 5 грамів клітковини на фрукт, що робить їх справжнім джерелом цього корисного компонента. Для порівняння, це становить 20% добової норми споживання клітковини для жінок і 13% для чоловіків.

"Високий вміст клітковини в раціоні сприяє зниженню ваги різними способами. По-перше, клітковина сприяє насиченню, що зменшує апетит. Додатково, вживання яблук, багатих клітковиною, може прискорити ваш метаболізм завдяки підтримці здорової мікрофлори кишківника. Клітковина сприяє розвитку корисних бактерій у кишківнику, що, в свою чергу, впливає на те, як наш організм обробляє та використовує енергію", – пояснює дієтолог Ліза Ендрюс.

Високий вміст води

Зволоження важливе не лише для шкіри, але й для загального самопочуття. Дослідження свідчать, що споживання води може значно вплинути на втрату ваги та зниження жиру.

Крім того, що варто регулярно пити воду, ви можете підтримувати гідратацію завдяки продуктам, як-от яблука! Вони містять близько 86% води.

Низький глікемічний індекс

Якщо ви не маєте проблем з контролем рівня цукру в крові, можливо, ви не замислюєтеся над глікемічним індексом (ГІ), але для тих, хто хоче скинути вагу, це може стати корисним інструментом. Глікемічний індекс, що коливається від 0 до 100, показує, наскільки швидко їжа підвищує рівень глюкози в крові протягом двох годин після споживання. Яблука мають низький ГІ – всього 36.

"Вживання продуктів з низьким глікемічним індексом допомагає контролювати вагу, оскільки стабільний рівень цукру в крові знижує відчуття голоду. Їжа з високим ГІ сприяє різкому підвищенню рівня цукру в крові, внаслідок чого організм виробляє інсулін, щоб знизити його. Коли рівень цукру падає, ми знову відчуваємо голод", – пояснює Ендрюс. Яблука стають відмінним вибором для стабілізації рівня цукру в крові та підтримки процесу схуднення.

Багато антиоксидантів

Ці фрукти містять велику кількість антиоксидантів, зокрема кверцетину, який допомагає зменшити запалення в організмі.

"Запалення тісно пов’язане з ожирінням, оскільки воно впливає на резистентність до інсуліну – спосіб, яким організм використовує інсулін. Коли у нас спостерігається резистентність до інсуліну, організм виробляє більше інсуліну, що може призвести до накопичення жиру. Кверцетин здатний змінювати прозапальні сполуки, що впливають на резистентність до інсуліну", – зазначає Ендрюс.

Зручність

Немає нічого простішого, ніж взяти яблуко з собою на перекус. "Зручність є важливим фактором у виборі здорового способу життя, який зможе зберігатися надовго. Якщо здоровий вибір вам незручний, ви навряд чи дотримаєтеся його в довгостроковій перспективі", – говорить Ганнер.

Ось що треба класти поруч з картоплею, щоб вона пролежала всю зиму і не зіпсувалась

неділя, 27 жовтень 2024, 23:10

Досвідчені городники радять зберігати картоплю в льоху поряд з одним продуктом, який ми також завжди кладемо в прохолодне місце на зиму. Йдеться про яблука, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей секрет завжди чудово працює, якщо яблука ск...

А ви це знали? Навіщо українцям радять класти крейду в холодильник

неділя, 27 жовтень 2024, 18:07

Холодильник — важлива річ в будь-якому будинку. Однак, буває таке, що замість аромату продуктів, відкривши дверцята, відчуваєте неприємний запах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Часто, щоб вирішити цю проблему, доводиться довго і ґрунто...