
Під час домашнього консервування господині часто перевертають банки догори дном одразу після закручування. Але чи дійсно це потрібно - особливо, якщо використовуються сучасні металеві кришки з різьбленням, передають Патріоти України.
Цей метод широко застосовували у минулому, коли кришки не мали надійного ущільнення, а стерильність часто залишала бажати кращого. Перевертання банки створювало додатковий вакуум і дозволяло «перевірити», чи кришка герметична: якщо банку перевернути, і вона не протікає — значить, усе добре.
Проте сучасні закручувані кришки (типу «твіст-офф») забезпечують герметичність без перевертання, якщо дотримано температурного режиму та стерильності.
Ні, перевертати банки з новими кришками не обов’язково, якщо:
У разі дотримання цих умов утвориться природний вакуум, який забезпечить консервацію без додаткових маніпуляцій.
Однак тримати банки перевернутими довше ніж 10–15 хвилин не рекомендується, адже це може негативно вплинути на ущільнювальну гуму кришки.
Лікарі по всьому світу б’ють на сполох: кількість випадків деменції стрімко зростає, і однією з головних причин цього може бути наше харчування, передають Патріоти України. Як з’ясували науковці, деякі продукти буквально “вимикають” мозок, погіршуючи...
Конденсат на вікнах - поширена проблема, особливо в холодну пору року. Він не лише псує вигляд кімнати, а й може стати причиною появи цвілі та підвищеної вологості. Експерти радять кілька простих способів позбутися цієї неприємності та запобігти її пов...