Чи варто мити яйця перед вживанням: Ескперти поставили крапку в одвічному питанні

Міністерство сільського господарства США та експерти вважають, що яйця перед вживанням не варто мити. У відомстві пояснили, кури несуть яйця з природним покриттям на шкаралупі, яке називається "кутикулою". Це діє як перша лінія захисту від будь-яких бактерій або повітря, що може прискорити псування продукту, передають Патріоти України.

"Частина процесу комерційної санітарії включає пастеризацію, ще один мандат Служби безпеки харчових продуктів і інспекції для всіх, хто продає яйця на полицях супермаркетів. Це означає, що яйця були швидко нагріті та витримані при високій температурі протягом певного проміжку часу, щоб знищити будь-які потенційні бактерії, тож якщо ваші яйця свіжі, охолоджені, а шкаралупа неушкоджена, ризик безпечності харчових продуктів для більшості груп населення повинен бути низьким", - сказано у статті.

Втім, якщо збирати яйця від власної курки чи купувати їх на фермерському ринку, який не очищає та не пастеризує яйця, то можна скористатися вологим рушником. Рекомендують мити яйця у воді від 90 до 120 градусів, але не у холодні.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...