Чи варто мити яйця перед вживанням: Ескперти поставили крапку в одвічному питанні

Міністерство сільського господарства США та експерти вважають, що яйця перед вживанням не варто мити. У відомстві пояснили, кури несуть яйця з природним покриттям на шкаралупі, яке називається "кутикулою". Це діє як перша лінія захисту від будь-яких бактерій або повітря, що може прискорити псування продукту, передають Патріоти України.

"Частина процесу комерційної санітарії включає пастеризацію, ще один мандат Служби безпеки харчових продуктів і інспекції для всіх, хто продає яйця на полицях супермаркетів. Це означає, що яйця були швидко нагріті та витримані при високій температурі протягом певного проміжку часу, щоб знищити будь-які потенційні бактерії, тож якщо ваші яйця свіжі, охолоджені, а шкаралупа неушкоджена, ризик безпечності харчових продуктів для більшості груп населення повинен бути низьким", - сказано у статті.

Втім, якщо збирати яйця від власної курки чи купувати їх на фермерському ринку, який не очищає та не пастеризує яйця, то можна скористатися вологим рушником. Рекомендують мити яйця у воді від 90 до 120 градусів, але не у холодні.

Перевірте себе! Тільки ті, хто має гострий зір, можуть помітити коня без хвоста за 5 секунд

неділя, 29 червень 2025, 5:40

Візуальна загадка, яку вважають "неможливою" стрімко набирає популярності в мережі. Учасникам пропонують за 5 секунд знайти коня... без хвоста. Справжнє випробування для тих, хто вважає себе уважним, передають Патріоти України. . На зображенні — ряди ...

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...