Міністерство сільського господарства США та експерти вважають, що яйця перед вживанням не варто мити. У відомстві пояснили, кури несуть яйця з природним покриттям на шкаралупі, яке називається "кутикулою". Це діє як перша лінія захисту від будь-яких бактерій або повітря, що може прискорити псування продукту, передають Патріоти України.
"Частина процесу комерційної санітарії включає пастеризацію, ще один мандат Служби безпеки харчових продуктів і інспекції для всіх, хто продає яйця на полицях супермаркетів. Це означає, що яйця були швидко нагріті та витримані при високій температурі протягом певного проміжку часу, щоб знищити будь-які потенційні бактерії, тож якщо ваші яйця свіжі, охолоджені, а шкаралупа неушкоджена, ризик безпечності харчових продуктів для більшості груп населення повинен бути низьким", - сказано у статті.
Втім, якщо збирати яйця від власної курки чи купувати їх на фермерському ринку, який не очищає та не пастеризує яйця, то можна скористатися вологим рушником. Рекомендують мити яйця у воді від 90 до 120 градусів, але не у холодні.
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...
Ваш рис може мати значно кращий смак, якщо ви під час його приготування виконаєте один простий крок, який займає лише 15 секунд, передають Патріоти України. Марк Біттман, відомий кулінарний автор і колумніст New York Times, розкрив просту пораду, яка м...