Чи варто перед сном вимикати Wi-Fi та мобільний інтернет на смартфоні. Фахівці розтлумачили ситуацію

Смартфон став такою невід'ємною частиною життя для сучасної людини, що багато хто не те що не вимикає на ніч Wi-Fi та мобільний інтернет на своєму гаджеті (принаймні коли йдуть спати), але навіть кладе його поруч у ліжко.

Сьогодні ж розглянемо, чому залишати смартфон підключеним до бездротової мережі на ніч – це не дуже хороша ідея. Зокрема, відключення інтернету в нічний час може бути корисним відразу з кількох причин, тому розглянемо кожну з них трохи детальніше.

Економія заряду батареї

Якщо ви вимкнете функцію підключення до Wi-Fi вашого телефону на ніч, ви дасте йому час відпочити та заощадите заряд батареї. Адже ця функція дуже виснажує акумулятор.

Ваш телефон розряджатиметься повільніше і прослужить значно довше. Особливо це правило актуальне для гаджетів, яким вже більше трьох років.

Але і тут є нюанс. Насправді Wi-Fi знижує заряд батареї значно меншою мірою, ніж включений і працюючий мобільний інтернет. Якщо телефон всю ніч підключений до стабільної точки Wi-Fi, яка знаходиться порівняно недалеко від "ліжка" вашого телефону, то і рівень заряду батареї від цього зміниться не значно.

Інша справа – мобільний інтернет або GPS навігація. Якщо ці функції включені в нічний час, то батарея цілком може втратити відсотків 15-20%.

Безпека

Якщо на смартфоні увімкнено функцію автоматичного підключення, це може стати певною проблемою. Адже вночі гаджет може випадково підключитись до якоїсь небезпечної мережі.

А це може стати причиною отримання даних сторонніми особами або виходу пристрою з ладу. А як воно так вийшло, під час сну ви розібратися не зможете. Тому це ще одна причина вимикати Wi-Fi або хоча б вимикати функцію автопідключення.

Зменшення випромінювання

Всі пристрої випромінюють SAR. Це відбувається навіть тоді, коли вони не працюють активно. Саме тому фахівці радять на ніч вимикати Wi-Fi, щоб зменшити електромагнітний вплив. Також варто намагатися відкладати телефон подалі, коли ви спите.

Менше відволікаючих факторів

Коли ваш смартфон залишається підключеним до інтернету, вам вночі можуть надходити різні оповіщення та повідомлення, що може значно погіршити якість сну, а то й узагалі розбудити.

Тому вимкнення Wi-Fi зменшить кількість відволікаючих факторів та покращить якість вашого сну. Також не забувайте вимикати мобільний інтернет, адже після вимкнення Wi-Fi телефон автоматом підключається до мережі оператора.

Точність здивує! Що про людину може сказати її підпис

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:08

Існує наука графологія, яка вивчає зв'язок між почерком людини і її особистісними якостями. Вчені визначили, що підпис може розповісти про особливості характеру і якості свого автора, передають Патріоти України. Розмір підпису:. Тип підпису:. Натиск:....

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...