Чи зможете ви знайти кота? Це набагато складніше, ніж здається!

У головоломках є щось дуже привабливе. Це не тільки гарне тренування вашої уважності, але і привід позмагатися з друзями, передають Патріоти України.

Вони також іноді вимагають особливої наполегливості, як і ця непроста картинка. Чи Можете ви знайти кота серед сов? Чи знаєте ви, що робота з головоломками посилює існуючі зв'язки між нашими нейронами і сприяє виникненню нових? Головоломки тренують наші розумові процеси і здібності.

Наприклад, дорослі при вирішенні таких завдань повинні задіяти свою винахідливість, підшукуючи різні підходи, щоб вирішити проблему. На методі проб і помилок вони формулюють теорії, а потім тестують їх!

Це почуття задоволення, коли ви вирішили головоломку, насправді є фізіологічною реакцією. Рішення загадок і головоломок допомагає виробляти "гормон мотивації" дофамін. Цей нейромедіатор сприяє поліпшенню рухових навичок, збільшенню концентрації, оптимізму, впевненості у собі. Тепер, коли ви знайшли кота (або, може бути, ви не змогли його знайти?), можете подивитися на рішення.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

субота, 18 травень 2024, 12:15

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою. Качку потрібно ...

Це справді працює! Вчені назвали дієту, що допоможе зменшити симптоми стресу і тривожності

субота, 18 травень 2024, 11:30

Дослідження Університету Південної Австралії показало, що середземноморська дієта може зменшити симптоми стресу та тривоги. Провідна дієтологиня і дослідниця, доктор Еванджелін Манціоріс сказала, що дослідження «показує, що коли люди похилого віку дотр...