Чим корисний вітамін С - відповіді експерта вас вразять!

Більшість із нас, ймовірно, використовували добавки з вітаміном С, коли відчували симптоми застуди чи грипу. Оскільки сезон захворювань вже наближається, варто підготуватися, передають Патріоти України.

Однак з віком значення вітаміну С зростає, і його функція виходить за межі простої боротьби із застудою. Вітамін С важливий для міцного здоров'я в старшому віці і виконує безліч функцій в організмі, таких як підтримка імунної системи та сприяння утворенню колагену, пише eatthis.com.

Антиоксидантна дія

Для людей старше 50 років антиоксидантна дія вітаміну С є особливо корисною. З віком організм стає менш ефективним у боротьбі з вільними радикалами, тому забезпечення достатньої кількості антиоксидантів, таких як вітамін С, стає критичним для здорового старіння.

"Вітамін С діє як антиоксидант, підтримуючи сильну імунну систему і захищаючи клітини від шкідливих вільних радикалів", – каже авторка книги "The Sports Nutrition Playbook" Емі Гудсон.

Зменшення зморшок

Вітамін С також сприяє покращенню утворення колагену. Деякі дослідження показують, що вищий рівень споживання вітаміну С пов'язаний із меншою ймовірністю появи зморшок та сухості шкіри, а також покращеним станом шкіри в старшому віці.

"З віком природне виробництво колагену зменшується, тому споживання достатньої кількості вітаміну С може допомогти", – зазначає Гудсон.

Захист очей

Зростає кількість досліджень, які вказують на зв'язок між вітаміном С і захистом від вікових захворювань очей, таких як катаракта і дегенерація жовтої плями. Хоча Гарвардська школа громадської охорони здоров'я стверджує, що ці висновки є багатообіцяючими, наразі немає достатніх доказів з досліджень на людях щодо впливу вітаміну С на профілактику катаракти.

Рекомендації щодо споживання

Отже, скільки вітаміну С потрібно отримувати після 50 років? Рекомендована дієтична норма для дорослих чоловіків становить близько 90 міліграмів, а для жінок — 75 міліграмів. Максимальна допустима доза – 2000 міліграмів на день, оскільки перевищення цієї кількості може призвести до проблем зі шлунком або травленням. Більшість добавок містять від 500 до 1000 міліграмів вітаміну С на капсулу. Перш ніж збільшувати дозу, обов'язково проконсультуйтесь зі своїм лікарем.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...