Чим нафарширувати картоплю, якщо запечена набридла: від сала до грибів - кращі рецепти

Картопля - це саме той овоч, який завжди знайдеться у будь-якому будинку. Тож, практично ніколи не виникає особливих проблем, з чого приготувати обід чи вечерю, передають Патріоти України.

Якщо у вашій сім'ї не уявляють щоденне меню без картоплі, але запечена та варена вже добряче приїлась – здивуйте рідних фаршированою картоплею. Звучить незрозуміло, але смакує просто неймовірно.

Фарширована картопля з салом та ковбасками, рецептом якої поділилася фудблогер bohdanaklimenko на своїй сторінці в Instagram.Інгредієнти:

  • Картопля – 0, 5 кг
  • Бекон чи сало – 100 г
  • Копчені ковбаски
  • Сіль
  • Спеції
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Картоплю очистити від шкірки. Зробити всередині глибокий отвір.2. Заповнити отвір ковбасками. Можливо, потрібно буде їх підрізати, щоб вони підходили під розмір картоплі.

3. Посипати картоплю спеціями, сіллю та полити олією.

4. Зверху загорнути овоч салом чи беконом.

5. Викласти у форму. Випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.

6. На дно форми налити трохи води і запікати ще 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Фудблогер recepty_przepisy також поділилась незвичайнимрецептом фаршированої картоплі. У якості начинки вона використала філе та гриби. Опубліковано в Instagram.

Інгредієнти:

  • Картопля – 7 шт
  • Олія – 3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець

Для начинки:

  • Куряче філе\фарш – 350 г
  • Гриби – 150 г\Печериці – 300 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Сушений часник – 1 ч. л.

Додатково:

  • Твердий сир – 100 г
  • Зелень

Спосіб приготування:

1. У мисці з’єднати олію, сіль та перець.

2. Картоплю помити3. За допомогою виделки зробити невеличкі проколи по всій картоплині. Викласти овочі на деко.

4. Помазати масою на основі олії. Запікати при температурі 220 градусів 40-60 хвилин.

5. Тим часом подрібнити цибулю, порізати гриби та філе. Обсмажити на пательні до м'якості.

6. Цибулю обсмажити на пательні до м'якості.

7. Додати гриби, потім – філе.

8. В кінці насипати часник, додати сіль та перець.

9. Картоплю порізати навпіл, очистити від серединки.

10. Викласти начинку та посипати тертим сиром. Випікати при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.

11. При подачі посипати зеленню.

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...

Розставлено крапки над "і": Чому важливо вживати клітковину та чи дійсно вона допомагає при схудненні

неділя, 18 травень 2025, 10:59

Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...