Чим не можна мити ламінат - підлога може зовсім зіпсуватись!

Ламінат зарекомендував себе як надійний, легкий у догляді та зносостійкий матеріал для покриття підлоги. Але і у нього є слабке місце - не всі засоби підходять для його миття, передають Патріоти України.

Як з'ясував OBOZREVATEL, деякі популярні методи догляду за підлогою можуть зруйнувати ламінат. І його дуже швидко доведеться заміняти на новий.

Що таке ламінат і що робить його чутливим до деяких засобів

Ламінат являє собою деревноволокнисту плиту високої щільності, яку пресують під великим тиском та температурою, а потім покривають декоративним шаром. Згори на ламінат наносять захисний шар із меламінових смол та інших речовин. Саме вони забезпечують стійкість матеріалу до зношування.

Відповідно, ламінат є чутливим до засобів, які можуть зруйнувати його захисне покриття. А також не переносить сильну вологість та високу температуру. А ось кілька засобів, які можуть завдати йому найбільшої шкоди.

Відбілювач

Відбілювачі, які мають у своєму складі популярний дезінфікуючий інгредієнт гіпохлорит натрію, не підходять для догляду за ламінатом. Ця речовина руйнує захисний шар покриття, провокує появу на ньому плям та суттєво прискорює знос. Тому від такого прибирання водночас із дезінфекцією потрібно відмовитись.

Олія, гліцерин, віск або поліроль

Засоби на основі жирів та спиртів, навіть натуральні, руйнують покриття ламінату не гірше, ніж хлор. Окрім того, такі засоби будуть осідати на поверхні підлоги каламутної плівкою, яку буде дуже непросто прибрати.

Парові швабри

Обробка парою вважається одним з найбільш екологічних та ефективних методів прибирання. І це так. Але вона абсолютно не підходить для догляду за ламінатом. Адже, як ми уже казали, ламінат не переносить високих температури та вологості. Під дією пари він почне здуватись та руйнуватись зсередини дуже швидко.

Абразивні очищувачі

Будь-які порошкоподібні засоби чи засоби з гранулами легко дряпають захисне покриття ламінату. Тож він стає більш вразливим до агресивних речовин та зносу. З цієї ж причини на ньому не можна застосовувати жорсткі щітки чи шкребки.

Як правильно мити ламінат

Доглядати за такою поверхнею потрібно за допомогою вологої, а не мокрої ганчірки чи швабри. Якщо ви користуєтесь рідинами для миття підлоги, зверніть увагу на маркування на етикетці. Речовина має підходити для догляду за ламінатом. Також для прибирання підлог такого типу можна використовувати дитячий шампунь. Його розводять у концентрації 1 столова ложка на 5 літрів води, а потім додатково миють підлогу чистою водою, щоби змити залишки шампуня.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.