Чим небезпечна консервація з аспірином - замініть цей інгредієнт

Для того, щоб консервація довго зберігалась, не вибухала і була хрусткою - господині часто додають аспірин. Така традиція збереглась ще з часів Радянського Союзу. Спосіб був дуже бюджетним і дієвим. Але корисною їжа після такого приготування точно не буде, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в чому шкода консервації з аспірином. Цей компонент можна замінити.

В чому небезпека аспірину

В основі аспірину – вербова кислота. В давнину такий продукт використовувався для лікування лихоманки. Але в складі цієї кислоти є фенол – дуже токсична речовина.

Що буде, якщо вживати консервацію з аспірином

Якщо часто вживати консервацію, в складі якої є аспірин – можуть виникнути серйозні проблеми. Зокрема, алергія або порушення роботи кишківника, шлунку та нирок. Особливо шкідливою така консервація є для дітей.

Чим замінити аспірин

Можна використати значно натуральніші та безпечніші компоненти:

  • лимонна кислота;
  • яблучний оцет;
  • класичний оцет;
  • різноманітні кислі соки зі смородини або лимону.

Але варто пам'ятати, що такі продукти не можна вживати людям, які страждають на хвороби шлунку.

Розставлено крапки над "і": Чи можна залишати зарядний пристрій в розетці без телефону

вівторок, 3 червень 2025, 0:24

Експерти стверджують, що за це перейматися не варто. Навіть якщо ви залишили зарядку в розетці в режимі очікування (тобто, без підключеного до неї пристрою) вона споживає менше 0,5 Ватт електроенергії, передають Патріоти України. 2020 року журналіст ZD...

Водіям на замітку! Чому кондиціонер у авто не холодить - основні причини і їх вирішення

понеділок, 2 червень 2025, 19:47

З настанням літньої спеки автомобільний кондиціонер стає незамінною частиною комфортної поїздки. Проте багато водіїв стикаються з ситуацією, коли система перестає ефективно охолоджувати повітря або з повітроводів починає надходити неприємний запах. Це ...