Чим небезпечна консервація з аспірином - замініть цей інгредієнт

Для того, щоб консервація довго зберігалась, не вибухала і була хрусткою - господині часто додають аспірин. Така традиція збереглась ще з часів Радянського Союзу. Спосіб був дуже бюджетним і дієвим. Але корисною їжа після такого приготування точно не буде, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в чому шкода консервації з аспірином. Цей компонент можна замінити.

В чому небезпека аспірину

В основі аспірину – вербова кислота. В давнину такий продукт використовувався для лікування лихоманки. Але в складі цієї кислоти є фенол – дуже токсична речовина.

Що буде, якщо вживати консервацію з аспірином

Якщо часто вживати консервацію, в складі якої є аспірин – можуть виникнути серйозні проблеми. Зокрема, алергія або порушення роботи кишківника, шлунку та нирок. Особливо шкідливою така консервація є для дітей.

Чим замінити аспірин

Можна використати значно натуральніші та безпечніші компоненти:

  • лимонна кислота;
  • яблучний оцет;
  • класичний оцет;
  • різноманітні кислі соки зі смородини або лимону.

Але варто пам'ятати, що такі продукти не можна вживати людям, які страждають на хвороби шлунку.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...