
Лавровий лист є одним із найпопулярніших прянощів. Його додають у різноманітні страви, адже така ароматна приправа здатна покращити смак їжі та надати їй особливих ноток, передають Патріоти України.
При цьому такі листочки використовують не лише під час приготування їжі, а й у народній медицині та косметології. Також лавровий лист фігурує у багатьох народних віруваннях і його застосовують в обрядах для очищення оселі від негативу та приваблення щастя, успіху і грошей.
Отже, популярності лавровому листу точно не бракує. Його люблять за унікальні властивості, які допомагають надати особливого смаку стравам, а також за неабияку користь для організму людини, адже такі листочки є джерелом корисних мікро- та макроелементів і вітамінів.
Але мало хто знає, що ця приправа може нанести і шкоду здоров’ю. Не всім відомо, чим корисний і шкідливий лавровий лист, хоча цю інформацію варто знати.
Про користь лаврового листа можна говорити довго – він покращує обмін речовин в організмі, зміцнює судини, попереджає застій крові, допомагає усунути набряки, виводить шлаки і токсини, допомагає нормалізувати артеріальний тиск, впливає на красу шкіри, покращує імунітет тощо.
Але давайте розберемося, чим небезпечний лавровий лист. У його застосування насправді є низка протипоказань.
Лавровий лист може бути протипоказаний для використання вагітними. Також його не рекомендують додавати до їжі або вживати відвари з нього у разі наявності закрепу, гастриту або виразки шлунку, ниркової недостатності. Також не варто мати справу з цими прянощами, якщо є хвороби печінки, важкі захворювання серця і судин або алергічні реакції.
Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...
Всупереч поширеним побоюванням, взимку електромобілі втрачають не половину запасу ходу, а в середньому від 10% до 30%. Лише за екстремально низьких температур цей показник може сягати 40%. Основна причина - уповільнення хімічних реакцій (руху іонів) у ...