Морква - корисний і популярний овоч. Багато українців вирощують його самостійно і хочуть, щоб урожай радував своєю пишністю. Ми розповімо, чим поливати моркву і як її удобрювати, щоб радіти плодам якомога сильніше, передають Патріоти України.
Морква - не може добре рости у важкому і кислотному грунті. В такому випадку коренеплід росте погано і також погано формується.
Дуже важливо довести рівень кислотності грунту до нейтрального. Зробити це, а також наситити коренеплоди поживними речовинами, такими як калій, може деревна зола. Калій, серед іншого, зробить моркву солодкою і соковитою.
Деревну золу можна застосовувати весь сезон, зробити це досить просто - посипайте золою міжряддя моркви перед поливом.
Розрахунок добрива наступний: 2-3 жмені золи піде на один квадратний метр в 10-14 днів. З таким добривом до кінця сезону овоч зможе порадувати солодкістю, соковитістю і терміном зберігання.
Крім калію, також важливий бор. Цей мікроелемент зробить моркву солодкою і допоможе сформувати великий і правильний коренеплід.
Борну кислоту в кількості однієї чайної ложки необхідно розчинити в невеликому обсязі гарячої води і додати її до 10 літрів звичайної води.
Даною підгодівлею необхідно полити міжряддя, тоді добриво потрапить до всіх частин рослини. Робити це потрібно не більше трьох разів на сезон.
Крім калію і бору, про які ми написали вище - коренеплід моркви потребує невеликих доз азоту. Приготувати універсальну азотну підгодівлю можна за допомогою пекарських мокрих дріжджів і перебродившего трав'яного настою.
Розчиніть 100 грам пекарських дріжджів в теплій воді і залийте їх у відро об'ємом 10 літрів. У цьому відрі повинна бути скошена трава і бур'яни.
Дане добриво буде готове вже до вечора наступного дня, адже дріжджі допоможуть йому перебродити швидше. Концентрований розчин необхідно розбавити десятьма літрами води і поливати їм моркву раз в три тижні.
Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...
Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...