Чим підгодувати моркву, щоб вона була великою: ТОП-3 кращих добрива

Морква - корисний і популярний овоч. Багато українців вирощують його самостійно і хочуть, щоб урожай радував своєю пишністю. Ми розповімо, чим поливати моркву і як її удобрювати, щоб радіти плодам якомога сильніше, передають Патріоти України.

Які добрива любить морква - важливе і просте добриво

Морква - не може добре рости у важкому і кислотному грунті. В такому випадку коренеплід росте погано і також погано формується.

Дуже важливо довести рівень кислотності грунту до нейтрального. Зробити це, а також наситити коренеплоди поживними речовинами, такими як калій, може деревна зола. Калій, серед іншого, зробить моркву солодкою і соковитою.

Деревну золу можна застосовувати весь сезон, зробити це досить просто - посипайте золою міжряддя моркви перед поливом.

Розрахунок добрива наступний: 2-3 жмені золи піде на один квадратний метр в 10-14 днів. З таким добривом до кінця сезону овоч зможе порадувати солодкістю, соковитістю і терміном зберігання.

Чим підгодувати моркву, щоб вона була великою - не менш важливе добриво

Крім калію, також важливий бор. Цей мікроелемент зробить моркву солодкою і допоможе сформувати великий і правильний коренеплід.

Борну кислоту в кількості однієї чайної ложки необхідно розчинити в невеликому обсязі гарячої води і додати її до 10 літрів звичайної води.

Даною підгодівлею необхідно полити міжряддя, тоді добриво потрапить до всіх частин рослини. Робити це потрібно не більше трьох разів на сезон.

Чим полити моркву для хорошого врожаю

Крім калію і бору, про які ми написали вище - коренеплід моркви потребує невеликих доз азоту. Приготувати універсальну азотну підгодівлю можна за допомогою пекарських мокрих дріжджів і перебродившего трав'яного настою.

Розчиніть 100 грам пекарських дріжджів в теплій воді і залийте їх у відро об'ємом 10 літрів. У цьому відрі повинна бути скошена трава і бур'яни.

Дане добриво буде готове вже до вечора наступного дня, адже дріжджі допоможуть йому перебродити швидше. Концентрований розчин необхідно розбавити десятьма літрами води і поливати їм моркву раз в три тижні.

Ідилія чи токсичність? Цей тест у картинці розповість про ваші стосунки

субота, 27 квітень 2024, 21:12

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який визначить як складаються ваші відносини і чи вато щось змінювати у особистому житті, передають Патріоти України. Уважно подивіться на картину та оберіть те, що побачили першим. Не придивляйтесь зана...

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...