Морква - корисний і популярний овоч. Багато українців вирощують його самостійно і хочуть, щоб урожай радував своєю пишністю. Ми розповімо, чим поливати моркву і як її удобрювати, щоб радіти плодам якомога сильніше, передають Патріоти України.
Морква - не може добре рости у важкому і кислотному грунті. В такому випадку коренеплід росте погано і також погано формується.
Дуже важливо довести рівень кислотності грунту до нейтрального. Зробити це, а також наситити коренеплоди поживними речовинами, такими як калій, може деревна зола. Калій, серед іншого, зробить моркву солодкою і соковитою.
Деревну золу можна застосовувати весь сезон, зробити це досить просто - посипайте золою міжряддя моркви перед поливом.
Розрахунок добрива наступний: 2-3 жмені золи піде на один квадратний метр в 10-14 днів. З таким добривом до кінця сезону овоч зможе порадувати солодкістю, соковитістю і терміном зберігання.
Крім калію, також важливий бор. Цей мікроелемент зробить моркву солодкою і допоможе сформувати великий і правильний коренеплід.
Борну кислоту в кількості однієї чайної ложки необхідно розчинити в невеликому обсязі гарячої води і додати її до 10 літрів звичайної води.
Даною підгодівлею необхідно полити міжряддя, тоді добриво потрапить до всіх частин рослини. Робити це потрібно не більше трьох разів на сезон.
Крім калію і бору, про які ми написали вище - коренеплід моркви потребує невеликих доз азоту. Приготувати універсальну азотну підгодівлю можна за допомогою пекарських мокрих дріжджів і перебродившего трав'яного настою.
Розчиніть 100 грам пекарських дріжджів в теплій воді і залийте їх у відро об'ємом 10 літрів. У цьому відрі повинна бути скошена трава і бур'яни.
Дане добриво буде готове вже до вечора наступного дня, адже дріжджі допоможуть йому перебродити швидше. Концентрований розчин необхідно розбавити десятьма літрами води і поливати їм моркву раз в три тижні.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...