Чим підживити огірки в серпні, щоб зібрати ще один врожай - рецепт ефективного засобу

Cезон огірків у самому розпалі, але їх врожай можна продовжити ще як мінімум на місяць. Для цього огірки на городі саме час підживити. Досвідчені городники рекомендують приготувати один простий, але дієвий засіб. Вам знадобиться звичайна кухонна сода, передають Патріоти України.

Так, не завжди потрібно купувати дорогу хімію, адже набагато краще використовувати натуральні компоненти. Аби збільшити термін збору врожаю огірків, приготуйте цей простий засіб, та якомога швидше полийте ним ваші огірки.

У 10 л води додайте 60 г соди й 3-4 краплі йоду. Перед застосуванням всі інгредієнти ретельно перемішайте. Поливайте огірки цим розчином зранку або ввечері. Результат ви помітите вже дуже скоро.

Які корисні властивості соди на городі:

  • знезаражує посівний матеріал;
  • удобрює рослини;
  • покращує смак плодів;
  • відлякує комах-шкідників;
  • попереджає патогенне пожовтіння і відмирання листя;
  • захищає і лікує від різних захворювань;
  • знижує кислотність ґрунту.

Існують й інші засоби підживлення для рослин на грядках на основі соди. Її можна змішати наприклад з господарським милом. На відро води візьміть 3 ст. ложки соди та 40 г натертого мила. Це чудовий засіб проти фітофтори, цвілі та інших бактерій. До того ж, абсолютно натуральний та нешкідливий. Поливати ним можна як огірки, так і помідори, капусту, перці, тощо.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...