Чим підживити цибулю і часник, щоб отримати 200% урожаю - дешевий лайфхак

До кінця травня висаджені у відкритий ґрунт цибуля та часник уже дають перший урожай свіжої зелені. І у цей час уже можна судити про стан рослин, передають Патріоти України.

Здебільшого вони почуваються непогано, але що робити, якщо молоді цибуля та часник почали чахнути?

OBOZREVATEL розповідає про просте саморобне добриво, яке поверне ці овочі до життя. Для його виготовлення знадобиться простий та доступний інгредієнт.

Часто для того, щоби повернути городні культури до життя, потрібне азотне підживлення. Зробити його можна із нашатирного спирту, який є розчином аміаку. Азот в його складі допоможе часнику та цибулі відновити нормальний цикл утворення хлорофілу. До того ж він забезпечить помітно ліпший урожай цих овочів наприкінці сезону.

За яких ознак потрібно вносити у ґрунт азотне добриво? Експерти виділяють такі ознаки:

  • пожовтіння пір’я;
  • побіління кінчиків пір’я та їх закрученість;
  • побіління стебел;
  • відсутність цвітіння;
  • поганий ріст плодів.

Щоби виготовити азотне підживлення на основі нашатирю, потрібно розвести три столові ложки цього засобу у 10 літрах води. Цим розчином потрібно підливати рослини, стан яких погіршився.

Вносити таке добриво потрібно після того, як ви поллєте часник та цибулю. Ідеальний час для цього – захід сонця. Розчин підливають під корінь рослин. Робити таке підживлення можна регулярно впродовж усього сезону.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...