Чим почистити диван від плям: ТОП-3 ефективні способи, від яких ваші меблі сяятимуть

На диванах, які мають тканинну оббивку, з часом з’являються різноманітні плями. Навіть якщо ви поводитеся зі своїми меблями дуже обережно, уникнути забруднень важко.

Ми можете не брати з собою на диван їжу чи напої, проте на ньому все одно залишаться сліди від поту, шкірного жиру, пил з одягу тощо. Тому питання, як почистити диван з тканинною оббивкою, все одно рано чи пізно буде актуальним абсолютно усім власникам таких меблів.

Як почистити диван з тканинною оббивкою – загальні правила

Пам’ятайте про те, що перед чищенням потрібно пропилососити диван, щоб зібрати з нього пил. Краще не пропускати цей етап, адже пил, який залишатиметься на дивані, лише заважатиме вам нормально очистити меблі. Також будь-який засіб краще перевіряти на невеликій і непомітній ділянці матеріалу, щоб визначити, як та чи інша речовина або суміш впливатимуть на конкретно цю тканину.

Під час застосування різних засобів можна наносити їх щіткою, якщо диван обшитий жорсткою тканиною. Якщо ж тканина не така міцна, краще замість щітки застосовувати губку або чисту тканину. Після того, як ви очистите поверхню дивану, дайте йому повністю висохнути, а потім ще раз "пройдіться" пилососом, щоб зібрати залишки пилу, бруду і застосованих засобів.

Чим найкраще почистити диван – 3 способи

1. Розчин на основі соди та оцту

Крім соди та оцту знадобиться також гліцерин і гель для миття посуду. Потрібно в 1 л теплої води розчинити 2 столові ложки соди і 4 столові ложки засобу для миття посуду.

Далі додати гліцерин (приблизно 2-4 столові ложки). Після цього влийте до розчину 8 столових ложок оцту і добре перемішайте. Утворений розчин потрібно нанести на диван губкою, рівномірно його розподілити і залишити на 1 годину, щоб забруднення відмокали.

Коли цей час мине, очистіть диван від піни вологою губкою, постійно споліскуючи її у чистій воді, аж поки не приберете з поверхні меблів всі сліди використаного засобу. Можна застосовувати цей засіб для усіх типів оббивки, крім шкіри та шкірозамінника.

2. Господарське мило

Заміть нього також можна використати гель для миття посуду. Розведіть трохи мильної стружки або гелю для миття посуду в 1 л води так, щоб розчин був насиченим, і нанесіть його на диван. Почистіть обшивку, приділяючи особливу увагу найбільш забрудненим місцям. Потім налийте у таз чистої води і змийте піну. Метод підійде для усіх типів матеріалу, яким оббитий диван.

3. Сода і лимонний сік

Розчиніть обидва складники у воді. Нанесіть розчин на забруднення і залиште на кілька хвилин. Потім добре очистіть поверхню щіткою чи губкою. Такий спосіб очищення дивану підійде для усіх матеріалів, крім шкіри та шкірозамінника.

Психологічний тест! Виберіть монетку і дізнайтеся, чи зможете ви колись розбагатіти

четвер, 25 квітень 2024, 9:10

Залежно від ставлення до грошей: вміння їх заробляти і витрачати, людина може сколотити величезні статки, або стати банкрутом. Психологічний тест розповість, наскільки ви раціональні, і які зміни у фінансовому добробуті на вас очікують у майбутньому, п...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...