Чим почистити раковину з нержавійки - плями і наліт зникнуть на очах

Раковини з нержавійки заслужили неабияку популярність через свою стійкість та легкість у догляді. Втім, матеріал, з якої така раковина виготовлена, все ж потребує правильного підбору засобів, щоби він зберігав блиск, передають Патріоти України.

Як правильно прибрати наліт і плями, розбирався OBOZ.UA. І ось які засоби будуть справді ефективними.

Оцет

Ця харчова кислота допоможе позбутись плям вапна на раковині. Оцет також вбереже матеріал від потемніння. Щоби скористатись ним, просто нанесіть потрібну кількість білого оцту на губку, обробіть ним поверхню і залиште діяти на 15-20 хвилин, після чого змийте залишки теплою водою.

Сода

Содою нержавійку чистити безпечно, адже це досить м’який абразив, який не залишить подряпин, якщо не терти занадто сильно. Наносити соду можна як на губку, так і безпосередньо на забруднене місце. Якщо посипати засобом пляму, то його можна залишити на якийсь час діяти, або скомбінувати із оцтом, щоби отримати кращі результати.

Крохмаль

Ще один делікатний абразив, який добре відчистить нержавіючу сталь і поверне їй блиск – це крохмаль. Можна брати, як картопляний, так і кукурудзяний. Головне, терти без зайвого тиску. Крохмаль зніме навіть досить стійкі забруднення.

Відбілювач

Хлоровмісний засіб для виведення плям – це порятунок від найбільш складних випадків. Він заодно добре продезінфікує поверхню. Рідину наносять рівним шаром на всю раковину, адже точкове нанесення може спричинити появу світлих плям. Щоби вбити всі мікроорганізми, відбілювачу потрібно дати 15-30 хвилин часу, після цього протерти раковину і змити залишки.

Як вберегти раковину від нальоту та подряпин

Щоби на сталі не з’являлись небажані сліди, стежте за тим, щоби в ній не залишались шматочки їжі та жир. Тому щоденне протирання губкою із залишками засобу для посуду буде дуже доречним, якщо у вас саме сталева мийка.

Уберегти нержавійку від подряпин можна, якщо не користуватись жорсткими абразивними засобами – порошками для чищення, тощо. А також уникати використання металевих щіток та шкребків.

Ну і, звісно, не варто забувати про регулярне полірування. Надати поверхні блиску може звичайна рослинна олія. Натріть парою крапель мийку і до наступного миття посуду вона сяятиме, як нова.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...