Чим полити троянди, щоб пишно цвіли і краще пахли - просте добриво

У червні починається сезон цвітіння троянд, який триває, залежно від сорту квітів, до глибокої осені. Тож питання, чим підживити троянди, залишається актуальним впродовж усього літа, передають Патріоти України.

Як з’ясував OBOZREVATEL, досвідчені садівники радять використовувати для цього сіль Епсома. Вона також відома як англійська сіль. Це природний мінерал (семиводний сульфат магнію), який використовують у різних сферах – косметиці, медицині, харчовій промисловості, а також як добриво для рослин. Трояндам він допомагає підтримувати яскравий колір і виражений запах квітів.

Чим корисна сіль Епсома для рослин?

Елементи, що містяться в англійській солі, допомагають рослинам – як квітам, так і овочам – правильно розвиватись. Магній та сірка, з яких складається мінерал, підвищують їхню стійкість до хвороб та шкідників.

Також ці речовини сприяють повноцінному фотосинтезу і допомагають рослинам засвоювати поживні речовини з ґрунту чи добрив. Підживлення сіллю Епсома допомагає краще укорінити молоді живці, вирощувати рослини без деформування стебел та листі, робити цвітіння більш пишним, а урожай більш багатим. Тобто користь засобу для саду та городу є цілком очевидною.

Як зрозуміти, що трояндам потрібна сіль Епсома?

На рослині, яку називають королевою квітів, часом може зморщуватись та деформуватись листя, на ньому з’являються жовті плями. Це свідчить про брак сірки, від якого страждає троянда. Якщо ж рослині бракує магнію, квіти виходять менш яскравими та не такими ароматними. З кожною із цих проблем допоможе впоратись англійська сіль.

Як використовувати сіль Епсома для троянд?

Найкраще вносити цей засіб під квіти за допомогою поливу. Зазвичай для приготування поживи достатньо буде двох столових ложок на чотири літри води. Саме у такій пропорції троянда у повній мірі засвоює речовини, що містяться в англійській солі.

Підживлення цим засобом можна проводити раз на місяць. Ослаблені трояндові кущі – раз на два тижні до повного одужання. Але в такому разі концентрацію солі у воді знижують удвічі. На чотири літри води додають лише одну столову ложку засобу.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...