Чим потрібно протерти тканину, щоб прибрати пляму від помади - спритний лайфхак

У період свят ймовірність забруднити речі збільшується в рази, чи то слід від вина на скатертині, чи то пляма від помади на новій сорочці чоловіка, передають Патріоти України.

Однак іноді прибрати небажані забруднення з виробів дуже просто за допомогою підручних засобів. Головне, діяти якнайшвидше і не дозволити речовині вбратися в волокна тканини.

Видалити пляму від помади на комірі або лляних серветках допоможе один простий, але дієвий лайфхак, пише видання Irish Examiner. Вам лише потрібно провернути спритний трюк перед тим, як закинути виріб у барабан пральної машини. Знадобиться звичайний кубик льоду.

Як прибрати пляму від помади? Вам потрібно зробити кілька елементарних маніпуляцій:

  • Протріть тканину, забруднену помадою, кубиком льоду, щоб заморозити косметичний засіб.
  • Видаліть помаду, акуратно зіскребаючи ножем.

Потім випріть тканину як завжди в пральній машині та дайте їй висохнути на повітрі. Крім того, ця техніка також ефективно працює із воском свічки, який, можливо, розплавився на святкову скатертину.

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...

А ви це знали? Чому обсяг пам'яті на флешці або диску менший, ніж заявлено виробником

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:59

Допустимо, ви придбали новий SSD, HDD або флеш-накопичувач. Вдома підключили його до комп'ютера, відформатували та готові почати зберігати файли на пристрої. Однак в один момент виявляєте, що фактично доступний простір на носії менше, ніж зазначено на ...