Чим шкідливий мед - підступність популярного противірусного засобу

Коли приходить сезон вірусів та холодів - кожна мама відкриває баночку меду та обов'язково дає такий продукт дітям разом із чаєм. Вважається, що мед володіє потужними антибактеріальними властивостями і підвищує імунітет. Але є в такому продукті також і шкода, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, чим може бути шкідливий мед. Його можна вживати в обмеженій кількості.

У меді багато цукру

Мед сприяє різкому підвищенню рівня цукру в крові. Тому допустима норма – це не більше трьох столових ложок на день. В іншому випадку, є ризик набору ваги, а також порушення роботи підшлункової залози.

Мед дуже калорійний

В столовій ложці меду міситься понад 90 кілокалорій. Тому якщо ви слідкуєте за харчуванням та і хочете схуднути – не додавайте мед до свого раціону.

Не давайте мед маленьким дітям

Мова йде саме про малюків до року. В меді можуть бути збудники бутулізму, з якими дитячи шлунок не здатен впоратись. До того ж, продукт є потужним алергеном.

Не кладіть мед в гарячі напої

Мед потрібно додавати лише в теплі напої. Якщо ж рідина буде гарячою – усі корисні властивості зникають і навіть можуть утворитись небезпечні для організму з'єднання.

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...