Чим швидко відмити жир на кухонній плитці - народні методи

Фартух із плитки на кухні приймає на себе всі основні забруднення від процесу готування їжі. Тому доглядати за ним треба особливо ретельно. Якщо довго його не чистити, мороки потім буде значно більше. Тому треба знати, як відчистити плитку на кухні підручними засобами, передають Патріоти України.

Сода з оцтом

Поєднання цих речовин може відчистити практично будь-який бруд у домі. Щоби позбутись забруднень на плитці, необхідно приготувати пасту із соди, змішаної з водою у пропорції 1:1, нанести її на плитку, а потім побризкати зверху оцтом з пульверизатора. Засіб має залишатись на плямі доти, доки речовини взаємодіють і дають піну. Після цього рештками соди можна скористатись як абразивом, щоби стерти залишки забруднення, і протерти стіну вологою губкою.

Лимон

Лимонна кислота добре розчиняє жири. Тому, щоби відчистити кухонну плитку, плями можна просто натерти шматочком свіжого лимона. Сік треба залишити діяти на 10 хвилин, після чого поверхню залишиться протерти водою.

Також можна приготувати чистильну рідину із харчової лимонної кислоти. Її необхідно повністю розчинити у достатній кількості води і використовувати як спрей за допомогою пульверизатора. Свіжі плями можна видаляти одразу, на застарілих розчин слід залишити діяти на 10-15 хвилин.

Гірчичний порошок

Ще один засіб, який діє водночас як знежирювач і абразив для чищення. Порошок гірчиці треба розвести з водою до кашоподібної консистенції. Цю субстанцію наносять на плитку, витримують 10-15 хвилин, а потім чистять нею плями. Засіб треба змити водою.

Нашатирний спирт

Розчин нашатирного спирту готують із 1 частини засобу і 2 частин води. Його теж застосовують за допомогою пульверизатора і залишають діяти на 10-15 хвилин. Такий спрей потребує провітрювання та змивання після завершення роботи.

Декілька додаткових порад

Для чищення плитки на підлозі в кухні можна використовувати розчини оцту чи нашатирного спирту (1 частина на 2 частини води). Нанесіть їх за допомогою пульверизатора, а потім помийте підлогу, як звичайно.

Для глянцевої плитки старайтесь обирати рідкі та гелеподібні засоби, щоби не пошкодити поверхню. Фактурна плитка потребуватиме ретельного змивання засобів, адже дрібні часточки можуть залишатись у порах і западинах матеріалу.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...