Чим швидко вивести з одягу плями від помідор - прості та ефективні способи

Головне правило успішної боротьби з плямами від томатів - екстрене негайне прання, передають Патріоти України

Вам допоможуть аміак, перекис водню, оцет або гліцерин. Нанесіть один з цих засобів на пляму, почекайте, поки воно вбереться і заперіть звичайним господарським милом.

Для того, аби видалити пляму від кетчупу або томатної пасти рекомендуємо спробувати взяти трохи води і додати до неї рідкого мила, розмішати до появи піни – лалі опустіть тканину в отриману рідину і почекайте кілька хвилин.

Хороший спосіб від плям томатів - розчин нашатирю (аміаку). Порада - візьміть чайну ложку цього спирту і розчиніть в двох склянках води. Далі слід гарненько змочити плями розчином, залишити на деякий час і запрати.

Якщо ви поставили пляму від помідор далеко від наявності проточної води (в кафе, в лісі на шашликах, тощо), то вам стане в нагоді сіль. Потрібно зішкребти м'якоть від томата з тканини і посипати пляму сіллю, попередньо змочивши водою. Відмінно діє й суміш соди з сіллю, якою слід оперативно покрити пляму до того моменту, поки не отримаєте доступ до прального порошку.

Екстрена допомога при плямах від помідор – натягніть тканину над раковиною і пролийте місце "аварії" дуже гарячою водою. Врахуйте, цей метод не підходить для плям від кетчупів і томатних паст, які містять в собі соняшникову олію.

Прибрати плями від томатів з одягу допоможе також й лимонна кислота або лимонний сік – додайте кілька крапель на брудне місце і злегка потріть губкою. Обережно застосовуйте сік лимона на вовняних тканинах.

Чим вивести застарілі плями

Застарілі плями від томатів спробуйте вивести за допомогою оцту, для цього промокніть ним чисту губку і протріть ділянку одягу з плямою. Залиште на кілька хвилин, потім за необхідності повторіть процедуру.

Які 3 продукти потрібно додати в маринад, щоб м’ясо стало м’яким та «соковитим»

неділя, 5 травень 2024, 10:13

Досвідчений кухар ніколи не відмовиться від процесу маринування м’яса, тому що ця процедура дозволяє йому стати більш м’яким, соковитим та смачним. Деякі господині переживають, що маринад може перебити смак та аромат м’яса, але це не так. 1.Червоне вин...

Все дуже просто! Як швидко і смачно замаринувати м’ясо для шашлику

неділя, 5 травень 2024, 9:41

Експерти кажуть, що чим більше маринується шашлик, то краще для м’яса. Але буває і так, що часу на маринування майбутнього шашлику немає, передають Патріоти України. У класичному варіанті мінімальний час маринування шашлику – щонайменше дві години. Але...