Чим відмити духовку від жиру та гару - найдієвіші та безпечні домашні засоби

Кожна господиня зіштовхувалася з такою проблемою, як брудна духовка, яку неможливо відмити від жиру та гару. Для того, щоб відмити її, потрібно лише кілька простих домашніх продуктів, наприклад сода, оцет, передають Патріоти України.

1. Мильний розчин

Перед тим, як вимити стінки духовки, окропіть їх водою, залиште на годину, потім вимийте духовку чистою ганчіркою змоченою в мильному розчині. Наприкінці насухо протріть паперовим рушником.

2. Сода та оцет

Ці два інгредієнти дуже ефективно борються з жиром та нагаром, який в'ївся. Щоб їх позбутися, вам потрібно просто змочитися стінки духовки водою, залишити на годину, зверху добре обробити стінки духовки ганчіркою, змоченою в оцті, а потім посипати содою, збризнути водою і залишити на 1-2 години.

3. Перекис та сода

Вам знадобиться перекис водню 3% та сода. Змішайте перекис з 1/4 склянки соди, перемішайте до однорідної суміші і за допомогою губки нанесіть засіб на стінки духовки. Залишіть так на кілька годин. Після цього просто протріть вологою ганчіркою.

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...