Чим вивести плями від томатного соусу та помідорів з одягу - корисні поради

Забруднили улюблену футболку соком із помідорів чи томатним соусом? Це, звичайно, сумно, але можна виправити. Водночас не обов'язково використовувати хімію чи дорогі засоби для прання. Чим вивести плями від кетчупу, помідорів, томатного соку - читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Якщо ви не знаєте, як вивести плями від томатного соку чи помідорів з одягу без використання хімії, варто звернути увагу на такі засоби, які завжди під рукою.

Сіль + нашатирний спирт

Щоб приготувати дієву пасту для очищення одягу від томатного соусу, кетчупу, помідорів, потрібно взяти: чайну ложку солі та чайну ложку нашатирного спирту. Ці компоненти ретельно змішати, щоб утворилася однорідна паста. Нанести її на пляму та залишити на 30-40 хвилин. Потім кашку потрібно акуратно прибрати. Підійде, наприклад, стара зубна щітка. А потім достатньо лише прополоскати одяг у мильній воді без порошку.

Існують й інші рецепти, де використовуються ці інгредієнти. Наприклад, щоб вивести пляму, потрібно нанести на неї невелику кількість води, потім посипати сіллю й залишити на пів години. Далі сіль потрібно прибрати та змастити забруднене місце нашатирним спиртом. Через якийсь час випрати одяг у мильній воді.

Також на пляму можна нанести суміш із гарячої води та солі (на 5 літрів рідини потрібно 5 столових ложок). Злегка протерти забруднення, а потім залишити на годину. Після цього одяг обов'язково треба випрати.

Перекис водню

Щоб приготувати ефективний засіб, потрібно взяти 100 мл води та 1 чайну ложку перекису. Потім добре перемішати і нанести на пляму від кетчупу або томатного соусу. Якщо потрібно, можна злегка потерти щіткою. Після цього одяг випрати у машинці або вручну.

Такий засіб чудово підійде для світлої чи білої тканини, але на темному або кольоровому одязі залишить розводи. Про це варто пам'ятати перед тим, як використовувати рецепт.

Молоко

Цей інгредієнт точно знайдеться на кожній кухні. Молоко треба спочатку підігріти, а потім нанести на пляму. Якщо одяг сильно забруднений, можна занурити його в рідину повністю. Залишити на 30 хвилин. Потім випрати.

Оцет

Оцет потрібно розвести навпіл із водою і протерти цим розчином пляму. Робіть це, поки забруднення не посвітлішає. Такий варіант чудово підходить для натуральних тканин. Замість оцту можна використовувати лимонну кислоту або лимонний сік. Якщо засіб рідкий, то пляму потрібно потерти, а якщо у вигляді порошку - насипати зверху.

Гліцерин

Забруднення варто замочити у гліцерині і залишити на 20 хвилин. Якщо цього замало - процедуру треба повторити.

Також гліцерин можна змішати з нашатирним спиртом для посилення ефекту. Пропорції беруть 4:1. Суміш нанести на пляму та залишити на 3 години. Потім акуратно прибрати, а сам одяг випрати у воді.

Точність здивує! Цей тест у картинці визначить стихію вашої душі

четвер, 25 квітень 2024, 7:08

Часто ми самі не можемо зрозуміти, як ми почуваємося на рівні підсвідомості та що діється в душі. Пропонуємо дізнатися відповідь на важливе запитання: що керує вами - гармонія чи хаос, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...