Чим задобрити вибагливого Тигра-2022 та примхливих гостей: Рецепти бомбічних салатів на Новий рік, що готуються по 10 хвилин. І що категорично не можна ставити на стіл

Планувати сучасний новорічний стіл 2022 ніколи не рано: це лише здається, що часу ще вагон, але пролетить він швидко. Та й закуповуватися продуктами краще зараз - поки ціни не злетіли перед святами, зазначають Патріоти України.

Що не можна ставити на стіл в рік Тигра, а що потрібно

Всі тигри люблять м'ясо - ось воно і повинно панувати на новорічному столі у новорічну ніч 2022. Всі страви повинні бути ситними і смачними.

При цьому не варто забувати про те, що, що не можна готувати на Новий рік 2022:

  • страви з дичини: хижак-господар року не любить ділитися своєю здобиччю;
  • крупи і злаки - краще вибрати в якості гарніру картоплю й овочі;
  • страви корейської кухні: у цій країні м'ясо тигра вважається делікатесом, його там із задоволенням наминають за обидві щоки;
  • подавати рибу і морепродукти в якості головної страви: тигр - хоч і представник котячих, але він надає перевагу м'ясу, а рибу їсть рідко і з небажанням;
  • гострі страви: сири, соуси та приправи;
  • шипучі і газовані напої - краще подати сік, компот або щось накшталт цього;
  • занадто багато солодкого.

Новорічні салати 2022 - що готувати, щоб і смачно, і недорого

Салати теж варто приготувати ситні, м'ясні. Якщо хочете салати на Новий рік 2022 без майонезу – то заправити новорічне частування можна сметаною або нежирним йогуртом.

Відварити м'ясо й яйця можна за 10-15 хвилин – якщо філе нарізати кубиками, а яйце круто вариться за 8-10 хвилин максимум. Причому зробити це можна заздалегідь. Або ж поставити варити м'ясо - а самим зайнятися домашніми справами.

Нарізати і зібрати всі інгредієнти при вправності – справа кількох хвилин.

Салат-бомба з куркою, буряком і горіхами

Калорійність такої страви - менше 100 ккал на стограмову порцію. І це буде відмінна альтернатива всім обридлого оселедця під шубою, що вже приївся.

Вам знадобиться:

  • 150 г курячого філе;
  • 400 г буряка;
  • 50 г сиру;
  • 30 г горіхів;
  • 1-2 зубчики часнику - за смаком;
  • зелень.

Для заправки досить пари-трійки столових ложок сметани або йогурту. Як альтернатива - можна заправити ложкою (столовою) оливкової олії.

Як готувати:

  1. Куряче філе і буряк можна або відварити, або запекти в духовці. Потім нарізаємо м'ясо кубиками, а буряк натираємо на крупній тертці, сир і часник – на дрібній тертці.
  2. Кришимо горіхи і дрібно нарізаємо зелень.
  3. Все змішуємо і заправляємо за смаком.

Салат із куркою і чорносливом для гурманів

Вам знадобиться:

  • 300 г відвареного курячого філе;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 150 г чорносливу - розпарити і дрібно нарізати;
  • 5 яєць - зварити круто;
  • 100 г сиру - краще брати твердий сорт;
  • зелень для прикраси;
  • сіль за смаком;
  • для заправки краще взяти майонез.

Як готувати:

  1. Салат збирається шарами: філе – потім жовтки – потім чорнослив – далі сир – горіхи – наприкінці білки.
  2. Кожен шар промазуємо майонезом і солимо за смаком.
  3. Перед подачею на стіл варто дати салату настоятися в холодильнику. При цьому зеленню краще прикрашати безпосередньо перед подачею на святковий стіл.

Салат на Новий рік із індичкою без шкоди для талії

Вам знадобиться:

  • 150 г відвареного або обсмаженого в спеціях філе індички, більш економний варіант - філе курки;
  • одне яйце - зварити круто;
  • 2 огірка;
  • по половинці - болгарського перцю (жовтого і червоного – для красивого вигляду) та пекінської капусти;
  • улюблена приправа, а також сіль, перець - за смаком;
  • заправляти сметаною або ж натуральним йогуртом – вистачить 2-3 столових ложок.

Як готувати:

  1. Все нарізаємо/шаткуємо.
  2. Для заправки з'єднуємо сметану (йогурт) зі спеціями.
  3. Потім змішуємо. Солимо, перчимо.
  4. Насолоджуємося незрівнянним смаком!

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...