Чим замінити майонез у салатах і не зіпсувати смак

Сьогодні все більше людей замислюється над якістю та корисністю продуктів, які ми споживаємо. Росте кількість прихильників здорового харчування, передають Патріоти України.

Тому все більше людей відмовляється від майонезу. Але чим тоді заправляти салати? Є багато різноманітних заправок, які менш шкідливі ніж майонез. Особливо не рекомендуємо споживати покупний майонез.

Подробиці

Різні варіанти заправок салатів соусами чи маринадами значно покращують смак страв, та й більш корисні ніж майонез.

Заправка до м’яса та картоплі

Візьміть огірок, натріть на тертку, додайте до нього подрібнений часник, м’який сир, трохи сметани та кріп. Все змішайте. У вас вийде чудова заправка до картоплі та м’ясних страв.

Грибний салат

Приготуйте йогуртовий соус:

  • 5% йогурт – 1 склянка,
  • часник – за смаком.
  • сіль
  • оливкова олія.

Такий соус чудово доповнить та заправить салати з грибами.

До овочевих та м’ясних салатів добре приготувати заправку, яка складається з кисломолочного сиру, жовтків, які круто відварені, кефіру та гірчиці.

Олів’є, крабовий салат та оселедець під шубою

До цих салатів на заміну жирному майонезу, приготуйте сметанно-соєву заправку. За основу візьміть сметану, додайте соєвий соус, негостру гірчицю та бальзамічний оцет.

Джерело: ПростоВей

Що додати у воду при варінні яловичини, щоб м’ясо вийшло соковитим та м’яким

вівторок, 20 серпень 2024, 0:09

У кулінарній справі, як і в будь-якій іншій потрібно бути майстром. Адже навіть найлегшу та найпростішу страву потрібно знати, як приготувати. Вміння й майстерність приходить з досвідом, передають Патріоти України. Досвідчені господині знають, що з ста...

Перевірте себе! Якщо ви використовуєте ці 10 фраз, то ви емоційно розумніші за більшість людей

понеділок, 19 серпень 2024, 23:55

Емоційний інтелект або емоційний розум - це риса, яка притаманна високоефективним людям. Вони завжди знають, що вони роблять, почуваються задоволеними від своєї роботи та мають переважно гарний настрій. На практиці це розбивається на чотири сфери: само...