Дачникам на замітку! Бюджетний та дієвий спосіб позбутися слимаків на городі

Садівниця перевірила цікавий лайфгак як захистити рослини від слимаків і не тільки від них, передають Патріоти України.

На сторінці sadok__tatyana блогерка садівниця вирішила перевірити цікавий лайфгак, як вберегти свої рослини від ненажерливих слимаків. Використання для цього хвойного покриття після стрижки колючих ялівців для підкладки під хости та інші рослини є дуже корисною практикою. Хвоя не тільки слугує мульчею, але й виконує роль додаткового захисту для рослин.

Колючі голки хвойних рослин створюють фізичний бар'єр навколо рослини, через який шкідники, такі як равлики та слимаки, не можуть легко пролізти. Це допомагає зменшити їхню активність біля ваших рослин і запобігає їхньому пошкодженню.

Крім того, хвоя буде відлякувати домашніх тварин, які можуть копатися в ґрунті або використовувати його як туалет. Колючі частинки хвойного покриття допоможуть захистити вашу садову територію.

Якщо говорити про хвою, як про мульчу, вона утворює щільний шар, який зменшує випаровування води з поверхні ґрунту. Це допомагає підтримувати стабільний рівень вологості для кореневої системи рослин, знижуючи потребу в частому поливі. Вона також допомагає регулювати температуру ґрунту, захищаючи корені від перегрівання влітку та від переохолодження взимку.

Хвоя утворює щільний шар, який перешкоджає проростанню бур’янів. Це зменшує потребу в постійному видаленні небажаних рослин і спрощує догляд за садом. Вона надає йому природний і охайний вигляд, а це може підкреслити красу ваших рослин і додати естетичної гармонії садовому ландшафту.

Зелений відтінок хвойного покриття контрастує з іншими рослинами, створюючи красиві візуальні ефекти та підкреслюючи різноманіття садових композицій. Таким чином, використання хвойного покриття не лише забезпечує функціональні переваги, але й сприяє створенню красивого і доглянутого саду.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...