Дачникам на замітку! Чим обробити огірки, щоб не жовтіло листя

Літо - чудовий сезон, щоб зайнятися городом. Багато хто з нас любить зірвати зі своєї грядки овоч і нарізати його в салат або порадувати близьких вишуканою стравою. Однак, за кожною плідною рослиною потрібен догляд, і Факти ICTV докладно розкажуть що робити, щоб не жовтіло листя огірків, передають Патріоти України.

Чому жовтіє листя огірків

Для початку, потрібно розібратися з причиною недуги рослини – якщо жовтіють нижні листки огірка, то це природний процес старіння. Їх можна відрізати, щоб вони не використовували сили рослини.

Якщо жовтіє листя огірка по середині – рослина може страждати від недоливу або переливу. Зверніть увагу на температурні умови і розпушіть ґрунт із хорошим забезпеченням дренажу.

Чим обробити огірки, щоб не жовтіло листя

Ще одна причина – нестача елементів для росту. Тут уже потрібно задуматися, чим обробити огірки, щоб не жовтіло листя:

  • Якщо жовтіє нижнє листя – використовуйте азотні добрива;
  • Якщо жовтіють краї листя – купіть добрива з калієм;
  • Листя жовтіє по-різному – використовуйте комплексне підживлення рослини.

Щоб не купувати хімічні препарати, можна скористатися народними способами – посипати огірки настоянкою з 200 г попелу і 10 л води. Залиште рідину на добу, а потім процідіть її та обприскайте рослину.

Аналогічно можна зробити й з часником замість золи.

Якщо є мідний купорос – 1 грама точно вистачить на 10 л води й 50 г мила.

Врахуйте, що огірки не люблять сильного сонця, протягів і різких перепадів температур з переохолодженням.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...