Дачникам на замітку! Чим підгодувати яблуню навесні, щоб отримати гарний врожай восени

Зиму непросто переносять навіть міцні та здорові дерева, тому навесні їм потрібно дати додаткове живлення. Завдяки цьому рослини швидше прокинуться після холодної пори року і будуть краще зростати. передають Патріоти України.

Подробиці

Бурштинова кислота

Цей аптечний засіб нормалізує мікрофлору землі, зміцнює імунітет рослин. Якщо взимку дерева постраждали від гризунів або з’явилися морозобоїни, пошкодження потрібно зачистити і замазати. Бурштинова кислота допоможе яблуні швидше відновитися та затягнути рани.

Як приготувати підживлення

У 10 літрах води розчиняють 3 г бурштинової кислоти та доповнюють склад 25 мл аміаку. Такої кількості вистачить для маленького дерева. Для дорослих рослин дозування можна збільшити у 2-3 рази. Що стосується саджанців, то для них вистачить 1 г бурштинової кислоти та 10 мл аміаку.

Аміак містить азот – макроелемент, необхідний рослинам для нарощування зеленої маси. З цього компонента починається здорове формування дерев, яке призводить до рясного плодоношення. Але потрібно ще не забувати про два інші важливі макроелементи – фосфор і калій.

Дуже смачно! Рецепт картопляної піци на сковорідці

субота, 11 травень 2024, 12:10

Піца прийшла до нас з Італії, але за багато років вона прижилася і в Україні. З’явилося багато місцевих рецептів і різних варіацій її приготування. Сьогодні пропонуємо вам приготувати піцу в домашніх умовах за дуже простим, бюджетним і смачним рецептом...

Лише спробуйте! Маленька хитрість, яка зробить котлети неймовірно соковитими та м’якими

субота, 11 травень 2024, 11:09

Пухкі, смачні та соковиті — саме такими мають бути котлети. Досвідчені господині та кулінари знають, як треба зробити фарш, щоб ваша страва стала справжнім хітом. Це дуже просто. Зазвичай для котлет беруть яловичину або свинину. Рекомендується робити з...