Дачникам на замітку! Чим підживити полуницю, щоб була солодка

Щоб полуниця була солодкою, її потрібно підживлювати правильно та своєчасно. Основна мета — забезпечити рослину поживними речовинами, які сприяють накопиченню цукрів у ягодах, передають Патріоти України.

Чим підживити полуницю для солодкого врожаю:

1. Калій — головний мінерал для солодощі

  • Калій сприяє накопиченню цукрів у плодах і покращує їхній смак.
  • Добрива:
    • Сульфат калію (без хлору!) — 1-2 ст. ложки на 10 л води.
    • Деревна зола — 1 склянка на 10 л води або розсипати навколо кущів.

2. Магній

  • Бере участь у фотосинтезі → більше цукру в ягодах.
  • Добриво: Магнієва селітра (10 г на 10 л води).

3. Органіка

  • Сприяє загальному здоров’ю рослини і покращує смакові якості ягід.
  • Підходить:
    • Настій коров’яку (1:10) або курячого посліду (1:20).
    • Біогумус або перегній (вносити в міжряддя).

4. Бор

  • Покращує запилення і солодкість.
  • Обробка по листу: 1 г борної кислоти на 1 л теплої води (обприскування в період цвітіння).

Коли підживлювати:

  1. До цвітіння: азот + калій (наприклад, настій коров’яку + зола).
  2. Під час цвітіння: калій + бор.
  3. Під час наливу ягід: максимальний акцент на калій і магній.

Чого уникати:

  • Хлористий калій — погіршує смак ягід.
  • Надмір азоту → великі, але водянисті і кислі ягоди.
  • Підживлення під час спеки — краще ввечері або зранку.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...