Дачникам на замітку! Як допомогти зеленим томатам достигнути

Не поспішайте викидати недозрілі зелені томати, адже існує спосіб допомогти їм почервоніти в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Якщо температура на вулиці знижується і у вас є побоювання щодо того, що ваші зелені помідори не встигнуть дозріти, не варто хвилюватися. Садівник Simon Akeroyd поділився цікавим лайфгаком, який допоможе помідорам достигнути вже на кухні. Існує простий та ефективний спосіб дозрівання помідорів за допомогою натурального газу, який виділяється бананами.

  • Перенесіть зелені помідори з вулиці до помешкання, де вони можуть дозрівати в теплі.
  • Покладіть їх до фруктового кошика чи великої миски. Це забезпечить ефективний контакт з газом, що виділятиметься.
  • Покладіть кілька бананів до помідорів. Зрілі банани виділяють природний газ етан, який стимулює процес дозрівання, змушуючи помідори ставати червоними.
  • Щоб максимізувати ефект від газу, накрийте миску рушником або плівкою. Це допоможе зберегти етан навколо помідорів і прискорити їх дозрівання.

Періодично перевіряйте помідори, щоб контролювати процес дозрівання. Зазвичай вони почервоніють за декілька днів у разі використання цього методу.

Цей трюк з бананами – простий, але ефективний спосіб дозрівання помідорів, коли природні умови не сприяють цьому.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...