Дачникам на замітку! Які сорти картоплі дадуть рекордний урожай

Вдалий сорт картоплі для вирощування на власному городі має бути стійким до хвороб та шкідників. А ще забезпечувати великий урожай при мінімально можливих зусиллях із догляду, передають Патріоти України

Які саме сорти можуть похвалитись такими властивостями, розбиралось видання "На пенсії". Дачникам, які хочуть отримати у цьому сезоні максимальний результат, радять звернути увагу саме на ці різновиди картоплі.

Белароза

Сорт дає гладенькі бульби досить великого розміру. Смак така картопля має насичений і злегка солодкуватий. Ідеально підходить для смаження.

Розара

Картоплю цього сорту добре вирощувати у регіонах, де бувають посухи та холодні ночі – він стійкий до несприятливих погодних умов. З одного куща розари можна зняти до 20 бульб середнього розміру. Така картопля гладенька, легко чиститься і добре розварюється.

Щедрик

Високоврожайний сорт особливий тим, що добре родить, навіть якщо висаджувати його на одній і тій же ділянці кілька років поспіль. Бульби він дає круглі, а ростуть вони досить швидко, тому рано набувають потрібних властивостей. Коренеплоди сорту щедрик швидко розварюються, тому його рекомендують любителям картопляного пюре.

Слов’янка

Рожевий сорт картоплі відносять до середньопізніх. Довгасті бульби добре зберігаються і стійкі до різних хвороб. М’якоть кремового кольору розварюється слабо, зате добре підходить для смаження. Вирощувати слов’янку варто лише у родючому ґрунті.

Рання троянда

Бульби цього сорту зберігаються чи не найдовше. Шкірку така картопля має рожеву з фіолетовим відтінком. Вона добре росте на супіщаних, торф’яних та суглинистих ґрунтах. Проте сорт має ваду – він чутливий до різноманітних хвороб.

Гранада

Цей сорт картоплі вирізняється стійкістю до посухи, холодів та хвороб і має високу врожайність навіть на неродючому ґрунті. Шкірка бульб гранади тонка, але міцна, а м’якоть має ніжний смак. До того ж містить відносно мало крохмалю.

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...

ТОП-6 продуктів, які помилково вважають шкідливими - їх слід їсти для здоров'я серця

субота, 22 лютий 2025, 12:27

Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...