Після такого підживлення можна зібрати утричі більший урожай перцю, тому досвідчені господарі не рекомендують викидати ці відходи на смітник,передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Для того, щоб виростити багатий урожай болгарського перцю, не треба дорогих добрив, достатньо яєчної шкаралупи. Її вважають непотрібним сміттям, та насправді вона є справжнім еліксиром для болгарського перцю, і ось чому.
Увесь секрет підживлення у тому, що шкаралупа містить кальцій, який зміцнює клітини рослин і запобігає гниттю плодів. Але щоб добриво з яєчної шкаралупи спрацювало, його треба правильно приготувати.
Насамперед, зберіть шкаралупу з 10-12 яєць, ретельно промийте її від залишків білка і просушіть на сонці або в духовці за температури 50°C. Потім подрібніть на порошок, отримане добриво внесіть у лунки під час висаджування розсади перцю – по 1 столовій ложці на рослину.
Кальцій буде поступово вивільнятися, зміцнюючи коріння і стебла рослин. Якщо перець вже росте у відкритому ґрунті, можна розсипати порошок навколо стебел і присипати землею. Вже через два тижні ви помітите, що листя стало щільнішим, а зав'язі з'явилося в рази більше.
Для рідкого підживлення досвідчені господарі рекомендують приготувати настій. Подрібніть 100 грамів яєчної шкаралупи і залийте літром окропу, накрийте кришкою і настоюйте 5-7 днів. Коли рідина стане каламутною і запахне сірководнем, розведіть її водою у пропорції 1:3. Готовим підживленням полийте розсаду перцю під корінь.
Такий настій не лише живитиме рослини, а й відлякуватиме слимаків, бо вони не зносять гострих частинок шкаралупи. Головне, не переборщити, достатньо одного підживлення на місяць, інакше ґрунт стане занадто лужним і перець почне хворіти.
Якщо обробити листя перцю подрібненою шкаралупою, це захистить культуру від колорадського жука, він не любить кальцію.
Чай у пакетиках давно став зручним варіантом для швидкого заварювання. Достатньо просто занурити пакетик у гарячу воду – і ароматний напій готовий. Проте багато хто робить поширену помилку, механічно відтискаючи пакетик ложкою або притискаючи його до с...
Вишня є однією з найпопулярніших садових культур, адже її соковиті плоди не тільки смачні, а й корисні. Вони чудово підходять як для свіжого споживання, так і для заморожування чи консервації. Проте не кожному садівникові вдається отримати щедрий і сол...