Після такого підживлення можна зібрати утричі більший урожай перцю, тому досвідчені господарі не рекомендують викидати ці відходи на смітник,передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Для того, щоб виростити багатий урожай болгарського перцю, не треба дорогих добрив, достатньо яєчної шкаралупи. Її вважають непотрібним сміттям, та насправді вона є справжнім еліксиром для болгарського перцю, і ось чому.
Увесь секрет підживлення у тому, що шкаралупа містить кальцій, який зміцнює клітини рослин і запобігає гниттю плодів. Але щоб добриво з яєчної шкаралупи спрацювало, його треба правильно приготувати.
Насамперед, зберіть шкаралупу з 10-12 яєць, ретельно промийте її від залишків білка і просушіть на сонці або в духовці за температури 50°C. Потім подрібніть на порошок, отримане добриво внесіть у лунки під час висаджування розсади перцю – по 1 столовій ложці на рослину.
Кальцій буде поступово вивільнятися, зміцнюючи коріння і стебла рослин. Якщо перець вже росте у відкритому ґрунті, можна розсипати порошок навколо стебел і присипати землею. Вже через два тижні ви помітите, що листя стало щільнішим, а зав'язі з'явилося в рази більше.
Для рідкого підживлення досвідчені господарі рекомендують приготувати настій. Подрібніть 100 грамів яєчної шкаралупи і залийте літром окропу, накрийте кришкою і настоюйте 5-7 днів. Коли рідина стане каламутною і запахне сірководнем, розведіть її водою у пропорції 1:3. Готовим підживленням полийте розсаду перцю під корінь.
Такий настій не лише живитиме рослини, а й відлякуватиме слимаків, бо вони не зносять гострих частинок шкаралупи. Головне, не переборщити, достатньо одного підживлення на місяць, інакше ґрунт стане занадто лужним і перець почне хворіти.
Якщо обробити листя перцю подрібненою шкаралупою, це захистить культуру від колорадського жука, він не любить кальцію.
Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...