Дачникам на замітку! Коли поливати огірки та як це краще робити

Як поливати огірки у відкритому ґрунті літньої пори року, щоб зібрати добрий урожай великих плодів, - розбираємося у тонкощах та секретах цього процесу

Здавалося б, що може бути простішим, ніж поливати огірки? Але і в цій нескладній справі треба дотримуватися певного алгоритму, знати, як правильно це робити, тому що недостатня волога, так само як і надмірний полив, можуть призвести до втрати врожаю або захворювання цієї популярної городньої культури.

Чим поливати огірки

Поливати огірки треба лише відстояною водою. Її температура має бути не нижчою ніж 25° C - у такому разі рослини отримають тільки необхідний обсяг води, а її надлишки будуть випаровуватися.

У холодну або похмуру погоду поливання огірків краще обмежити, тому що їхнє коріння погано всмоктує вологу, а за її надлишку - загниває. Пам'ятайте і про те, що якщо для поливання використовується холодна вода, рослина занедужає і скине всі зав'язки.

Як часто поливати огірки

  • До початку цвітіння огірки зазвичай поливають двічі на тиждень. Водночас дощ також вважається поливанням, якщо, звичайно, він не є короткочасним. Витрата води за одне поливання становить 4-5 л на 1 кв. м. У період зростання огірки поливають один раз на п'ять днів такою ж кількістю води.
  • Після появи зав'язків і до закінчення активного збирання плодів поливати огірки треба тричі на тиждень, а витрату води за одне поливання збільшити до 8-12 л на 1 кв .м.
  • Від середини серпня і до кінця сезону огірки поливають не частіше ніж один раз на 10 днів з розрахунку 3-4 л на 1 кв. м.

Як правильно поливати огірки

  • Оскільки волога повинна розподілитися по землі рівномірно, поливати рослину рекомендують не зверху, над листям, а під корінь. При цьому пам'ятайте, що біля кореневої шийки земля має залишатися сухою, отже, огірки треба поливати тонким струменем води.
  • Поливання шлангом краще не застосовувати, оскільки великий потік води розмиває ґрунт і може пошкодити кореневу систему рослин.
  • Кореневе поливання можна поєднувати з дощуванням. У теплу, але похмуру погоду зволожувати огірки можна в будь-який час, а ось у спеку це треба робити рано-вранці або ввечері. Разом із листям можна також зрошувати й огіркові зав’язки.
  • У сонячну пору огірки не поливають, через те, що краплі води, які потрапили на стебла та листя, можуть викликати опіки. Вранці рослину поливають з тим розрахунком, щоб листя встигло висохнути до того, як сонце почне припікати.

Правильне поливання огірків – одна з умов для багатого врожаю. Ці поради точно допоможуть вам зберегти городні рослини та примножити свій врожай.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.