Дачникам на замітку! Коли сіяти редиску взимку, щоб отримати великий урожай

Посійте редиску взимку, щоб вже в березні ласувати смачним салатом зі свіжих овочів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Взимку, коли ціни на овочі досягають небесних висот, багато родин не можуть дозволити собі додавати до щоденного меню таку "розкіш", як свіжі салати. Навіть редис стає для них занадто дорогим. Тому їм залишається тільки чекати весни, аби посадити редис на своїх ділянках. Проте, як запевняють досвідчені городники, смак свіжих коренеплодів можна відчути вже зараз.

Якщо у вас є теплиця на дачі, де температура коливається від +2 до +5 градусів, можна сміливо починати садити редис. Це холодостійка культура, тому для проростання насіння цієї температури цілком достатньо. Перед тим, як почати посадку, потрібно вибрати сорти редиски, які підходять для вирощування в закритому ґрунті.

Як тільки з'являться перші сходи, потрібно підвищити температуру в теплиці. Вдень її варто підтримувати на рівні +15 градусів, а вночі – не нижче +8.

Не менш важливим є освітлення, оскільки воно має великий вплив на ріст овочів у тепличних умовах. Якщо ви вирощуєте редис взимку, необхідно забезпечити лампами освітлення теплиці на щонайменше 8 годин на день.

Щоб ваш редис швидко зростав і був здоровим, важливо створити для нього сприятливі умови. Наприклад, полив повинен бути регулярним, але без надмірностей. Якщо залити грядки занадто сильно, це може призвести до гниття редиски. Досвідчені садівники радять поливати редис кожні два дні.

Також не забувайте про вологість у теплиці і регулярно її провітрюйте. Надмірна вологість може сприяти розвитку грибкових хвороб, що негативно позначиться на врожаї.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:30

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...