Фахівці поділилися переліком ранніх сортів картоплі, які достигають за 45-55 днів після пророщування. Вже в червні ви зможете покуштувати смачне пюре, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Однак, варто зазначити, що ранні сорти картоплі не можна довго зберігати в погребі. Тому експерти радять садити одразу кілька видів із різним терміном достигання.
Найпершими дають урожай ультраранні сорти картоплі. Найкраще обирати: "Імпала", "Лідер", "Рів'єра", "Скороспілка". Від появи перших паростків і до збирання урожаю минає всього лише 45-60 днів.
Також надранніми сортами картоплі вважаються "Беллароза", "Синьоочка", "Орла", "Імпала", "Санте", "Сенсейшн", "Метеор", а ось найбільш розсипчастими фахівці називають сорти "Ред Скарлет", "Ласунок".
Досить ранніми також вважаються досить популярні серед українців рожеві сорти: "Інфініті", "Торнадо", "Каменський", "Крістіна", "Любава", "Есмі", "Ред Леді". В середньому вони достигають від 60 до 75 днів. Також сюди можна занести і фіолетові сорти "Ароза", "Кармен" та білі "Тріумф", "Колетте", "Гулівер", "Констанс".
З усіх ранніх сортів найпізніше достигають "Аметист" та "Гурман" (з фіолетовою м'якоттю) і "Сюрприз" (рожевий сорт). Після появи паростків вони розвиваються 75-85 днів.
Головним ворогом ранньої картоплі експерти називають заморозки. Вони можуть серйозно пошкодити насадження і навіть занепастити увесь урожай. Тому важливо дотримуватися термінів висаджування, що рекомендовані для кожної області. Не менш важливими є такі фактори, як прогрівання ґрунту, довгостроковий прогноз погоди.
Ставати до висаджування фахівці радять тоді, коли температура повітря прогрівається до стійких +15 градусів вдень та +5 градусів вночі. Рекомендованими термінами в Україні є такі:
Також, якщо за прогнозом будуть заморозки, а у вас уже досить великі кущики, їх слід підгорнути так, щоб лише кінчики верхнього листя були відкритими. Невелику грядку можна просто напередодні заморозків накрити агроволокном.
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...