Дачникам на замітку! Ось чим потрібно підгодувати виноград навесні, щоб був гігантський урожай

Виноград дуже любить підгодівлі і віддячить за них багатим урожаєм. Перше добриво в виноград варто вносити ранньою весною відразу після танення снігу, передають Патріоти України.

Другий і третій раз за рік виноград можна підгодувати після цвітіння і після появи перших ягід. Дуже зручно вносити добриво не на саму ділянку, а в дренажні труби.

Мінеральні підгодівлі

Для швидкого пробудження і раннього плодоношення винограду потрібен азот. Приготуйте для кущів таку цілющу суміш: 2 ст.л. суперфосфату + 1 ч. л. сульфату калію + 1 ст. л. аміачної селітри. Рівномірно розподіліть добриво по ділянці з виноградом, потім полийте ділянку.

Починаючи з третього року життя виноград можна удобрити такою сумішшю: 40 г карбаміду (сечовини) + 40 г суперфосфату + 30 г сульфату натрію + 10 л води. Цим розчином полийте виноград під корінь.

Для позакореневого підживлення, тобто обприскування листя, готують такий склад: 40 г сечовини + 20 г лимонної кислоти + 15 г борної кислоти + 1 г залізного купоросу.

Курячий послід

У курячому посліді багато калію і фосфору, корисних для ягід винограду. Послід дуже корисний для молодих кущів.

Для приготування добрива залийте жменю посліду 20 л води. Залиште розчин на тиждень, щоб послід перебродив. Цим розчином полийте ділянку з виноградом. Удобрювати виноград послідом можна не частіше 1 разу на рік.

Другий спосіб підживлення винограду послідом: закопайте по половині відра посліду навколо кожного куща винограду. Потім полийте кожен кущ мінімум 5 відрами води.

Зола

Зола - це природний замінник мінеральних і хімічних добрив. А ще зола відлякує грибок. Для підгодівлі винограду розчиніть 1 кг золи в 3 відрах води. Залиште суміш на 3 дні. Потім розчиніть суміш в ще 10 л води і полийте виноград.

Гній

Свіжий коров'ячий або кінський гній добре живить виноград. Змішайте 1 відро гною і 3 відра води, і залиште на 1-2 тижні настоюватися. Чим тепліше на вулиці, тим швидше дозріє суміш. Суміш розводять водою в співвідношенні 1:5. Під один кущ винограду вносять 2 відра такого добрива.

Органіка

В середині або в наприкінці весни, коли вже з'явиться багато зелені, виноград можна підгодувати настоєм з рослин. Добре підходять для цього рослини коров'як або кропива. Подрібніть листя рослин і залийте 10 л води. Залиште суміш на 3-5 днів, потім полийте виноград під корінь в теплий і сухий день.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...