Дачникам на замітку! Полийте ці рослини молоком - і урожай будете збирати відрами

Любителі вирощуванні на дачі екологічно чистих рослин власними силами знають, що городина любить молочну підгодівлю. Зокрема, молоко або кефір використовують для другого підживлення огірків, розчиняючи у 10 літрах води. Його під кожний кущ потрібно літр, передають Патріоти України.

Також підгодівлю молоком люблять коренеплоди, помідори, цибуля, огірки, плодові дерева, кімнатні квіти, особливо троянди і півонії. В той же час агрономи не рекомендують застосовувати молоко для баклажанів і перців, попереджає Ukr.Media.

Для кореневого підживлення городніх культур молоко рекомендується розводити з водою в пропорції 1:5 і заливати навколо рослин канавки. Для збільшення ефективності добрива можна додати трохи йоду (10 крапель на 10 літрів води з молоком). Під час поливу кімнатних рослин рекомендується розводити чайну ложку молока в літрі відстояної води. Перед поливом молочною сумішшю квіти слід полити чистою водою.

Молоко також можна успішно застосовувати для боротьби з хворобами і шкідниками рослин, такими як фітофтороз, борошниста роса, попелиці, листовійки. Для підготовки розчину необхідно розвести літр молока в 10 літрах води, додати 30 крапель йоду і 20 грамів господарського мила.

Такий незвичайний, але ефективний метод удобрення і захисту рослин дасть вам змогу радіти буйному цвітінню і рясному врожаю, не вдаючись до використання хімічних препаратів.

Перевірте свою долю! Тест-ворожіння визначить, коли ви розбагатієте

неділя, 19 травень 2024, 10:08

Багато хто мріє розбагатіти, а ті люди які про це не мріють точно не відмовляться від суми з багатьма нулями на своєму рахунку. Однак шлях до багатства може бути різним для кожного. Це ворожіння допоможе вам дізнатися, до чого в майбутньому приведуть в...

Хочете максимуму чи ні? Цей психологічний тест визначить, наскільки ви амбітні

неділя, 19 травень 2024, 9:07

Киньте собі виклик і дізнайтеся, чи керують вами здорові амбіції чи самовдоволення. Не вагайтеся, зроби стрибок у самопізнання і дозвольте Місяцю розкрити вашу справжню природу! Подивіться на картинку і не замислюючись оберіть місяць. Ця миттєва інтуїц...