Дачникам на замітку! Полийте ці рослини молоком - і урожай будете збирати відрами

Любителі вирощуванні на дачі екологічно чистих рослин власними силами знають, що городина любить молочну підгодівлю. Зокрема, молоко або кефір використовують для другого підживлення огірків, розчиняючи у 10 літрах води. Його під кожний кущ потрібно літр, передають Патріоти України.

Також підгодівлю молоком люблять коренеплоди, помідори, цибуля, огірки, плодові дерева, кімнатні квіти, особливо троянди і півонії. В той же час агрономи не рекомендують застосовувати молоко для баклажанів і перців, попереджає Ukr.Media.

Для кореневого підживлення городніх культур молоко рекомендується розводити з водою в пропорції 1:5 і заливати навколо рослин канавки. Для збільшення ефективності добрива можна додати трохи йоду (10 крапель на 10 літрів води з молоком). Під час поливу кімнатних рослин рекомендується розводити чайну ложку молока в літрі відстояної води. Перед поливом молочною сумішшю квіти слід полити чистою водою.

Молоко також можна успішно застосовувати для боротьби з хворобами і шкідниками рослин, такими як фітофтороз, борошниста роса, попелиці, листовійки. Для підготовки розчину необхідно розвести літр молока в 10 літрах води, додати 30 крапель йоду і 20 грамів господарського мила.

Такий незвичайний, але ефективний метод удобрення і захисту рослин дасть вам змогу радіти буйному цвітінню і рясному врожаю, не вдаючись до використання хімічних препаратів.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...