Дачникам на замітку: Простий метод, як переконатися, що насіння добре зійде

Посіяні овочі чи квіти можуть не сходити, якщо насіння виявиться неякісним або ж порожнім. Тому варто заздалегідь перевірити насіння й визначити, яке не підходить до для посадки. У цьому допоможе простий, але ефективний метод. Перевірити насіння на схожість допоможе тест із сіллю.

Для цього потрібно у склянку води кімнатної температури додати столову ложку солі й ретельно перемішати. Потім у цей розчин слід помістити насіння й знову добре перемішати. Через певний час можна оцінити результат: насіння, яке опиниться на дні, можна сміливо сіяти. А те, що спливло — непридатне й сіяти його немає сенсу.

Насіння також може погано сходити, якщо воно зберігалось уже тривалий час. Існує кілька способів простимулювати схожість насіння. Для цього його потрібно помістити в тепле вологе середовище.

Можна це зробити, наприклад, за допомогою мокрих паперових рушників. Насіння потрібно розкласти на такий рушник, злегка його зволожити, закрити ще одним рушником й залишити на ніч у теплому місці.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...