Дачникам на замітку: Простий метод, як переконатися, що насіння добре зійде

Посіяні овочі чи квіти можуть не сходити, якщо насіння виявиться неякісним або ж порожнім. Тому варто заздалегідь перевірити насіння й визначити, яке не підходить до для посадки. У цьому допоможе простий, але ефективний метод. Перевірити насіння на схожість допоможе тест із сіллю.

Для цього потрібно у склянку води кімнатної температури додати столову ложку солі й ретельно перемішати. Потім у цей розчин слід помістити насіння й знову добре перемішати. Через певний час можна оцінити результат: насіння, яке опиниться на дні, можна сміливо сіяти. А те, що спливло — непридатне й сіяти його немає сенсу.

Насіння також може погано сходити, якщо воно зберігалось уже тривалий час. Існує кілька способів простимулювати схожість насіння. Для цього його потрібно помістити в тепле вологе середовище.

Можна це зробити, наприклад, за допомогою мокрих паперових рушників. Насіння потрібно розкласти на такий рушник, злегка його зволожити, закрити ще одним рушником й залишити на ніч у теплому місці.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...