Дачникам на замітку! Що можна посадити на городі в кінці вересня та навіть у жовтні

Осінній сезон мало в кого асоціюється із вдалим часом для сівби. Однак досвідчені городники стверджують, що чимало культур приживуться на городі краще і вродять рясніше, якщо висадити їх саме проти зими, передають Патріоти України.

Головне – вчасно встигнути до настання холодів, кажуть досвідчені городники. OBOZ.UA зібрав їхні поради, що варто посадити на городі у вересні і навіть у жовтні. Головне, щоби у рослин було хоча би кілька тижнів до настання холодів, щоб вони мали можливість добре прижитися.

Морква

Восени насіння моркви загортають на глибину до 4 см, а грядку мульчують. Рослина має прорости із першим теплом і дати молодий урожай уже на початку літа.

Капуста

Із осінньою висадкою капусти варто проявляти обережність. Рослина може не витримати весняні заморозки. Проте, якщо ви зможете захистити її від цього, облаштувавши парник, восени можна сіяти і білоголову, і цвітну, і пекінську капусту, і броколі.

Кріп

У вересні кріп можна посіяти, щоби отримувати до холодів урожай молодої зелені. Але можна і посадити його на зиму. В такому разі насіння розміщають досить густо і роблять це, коли температура вдень опуститься до 3 градусів тепла – не вище.

Петрушка

За схожою схемою можна висадити на зиму петрушку. Вона добре переносить морози до -10 градусів і досить рано сходить навесні.

Буряки

Засівати під зиму буряки краще під час стійкого похолодання. В такому разі вони не встигнуть прорости до морозів, що буде для них згубним. Висаджені восени молоді коренеплоди можна буде збирати уже наприкінці весни.

Цибуля

Цей плід має встигнути добре укорінитись до моменту настання холодів. Тому йому потрібно до двох тижнів відносно теплої погоди. Але простежте, щоби цибуля не дала паростків. В такому разі суттєво зростає ризик загибелі посівів.

Часник

Оптимальний час для висаджування озимого часнику – це від останньої декади вересня до кінця жовтня. Закопують посівний матеріал не дуже глибоко – до 10 см. Цього буде достатньо, щоби рослина добре перезимувала у землі і дала якісні життєздатні сходи.

Справа не в зовнішності? Психологи назвали лише одну рису, яка робить людину неймовірно привабливою

середа, 18 вересень 2024, 11:45

Науковці рекомендують розвивати в собі цю рису, щоб уміти вибудовувати глибокі стосунки з іншими людьми, передають Патріоти України. Британський психолог Імонн Фергюсон ініціював дослідження, під час якого було виявлено, що найпривабливішою людину роби...

Не робіть так! Банальні помилки при варінні пельменів, яких припускаються тисячі господинь

середа, 18 вересень 2024, 11:07

Помилок, допущених при варінні пельменів, налічується не так вже й багато, але враження про готову страву вони псують ґрунтовно, передають Патріоти України. Помиляються всі кулінари – від школярів та студентів до досвідчених кухарів. У такій ситуації н...