Дачникам на замітку! Що покласти в лунку, щоб отримати рекордний урожай картоплі

Картопля стала однією з найпопулярніших в Україні культур для вирощування завдяки своїй універсальності. Тому не дивно, що кожен городник мріє про багатий і рясний урожай, передають Патріоти України

Існує безліч секретів, які допомагають виростити великі й здорові бульби, наприклад, правильне добриво. OBOZ.UA розкаже про те, чим потрібно підживити ґрунт, щоб збільшити врожай картоплі.

При вирощуванні картоплі потрібно дотримуватися кількох простих правил. По-перше, перед посадкою посадковий матеріал потрібно обробити.

По-друге, варто робити стимулюючий надріз на бульбах до того, як почнуть проростати вічки.

По-третє, треба регулярно поливати та підживлювати культуру.

Картопля потребує азотних, фосфорних та калійних добрив. Приготувати ефективну суміш можна декількома варіантами.

Для першого варіанту добрива потрібно розмішати в склянці окропу 5 грамів борної кислоти та 50 мл перекису водню. Потім розчиніть отриману суміш в відрі води та додайте туди дрібку марганцівки. На один кущ картоплі потрібно вносити 1 склянку добрива.

Також можна змішати 15 склянок перегною та 10 чайних ложок сечовини та обробити сумішшю близько 10 метрів грядки.

Для ще одного варіанту добрива знадобиться змішати 30 столових ложок деревної золи та 10 чайних ложок сульфату калію. Отриманого добрива вистачить на 10 метрів грядок.

Також для збільшення врожаю можна підживити картоплю одразу при посадці, поклавши добриво безпосередньо в лунку. Це не лише ефективно, а й економно.

Що покласти в лунку при посадці картоплі

Пташиний послід

Перед тим, як підживлювати місце посадки картоплі пташиним послідом, 700 грамів речовини потрібно розвести в 10 літрах води та дати розчину настоятися протягом 3 днів. На одну лунку має пійти 1 літр добрива.

Деревний попіл

У кожну лунку потрібно насипати 100-200 грамів попелу, потім полити землю водою та покласти туди картоплину.

Трава

Скошена трава містить чимало поживних для картоплі елементів. Для приготування добрива потрібно зібрати траву та навіть бур’яни з коренями, на 2\3 заповнити нею бочку, додати туди 30 грамів сечовини, воду, накрити плівкою та дати настоятися протягом 2 тижнів. На одну лунку знадобиться літр настою.

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...