Дачникам на замітку: Що робити, якщо скручується листя яблуні

Скручене листя яблуні - погана ознака. Воно свідчить про дуже серйозну проблему. Швидше за все, плодове дерево вражене недугою або зіткнулося з атакою шкідників. Крім того, зміна стану листових пластинок рослини може говорити про дефіцит вологи та поживних речовин, передають Патріоти України.

Подробиці

У будь-якому разі необхідно діяти. Заходи, що вживаються, залежать від того, що саме сталося з яблунею.

Шкідники

Якщо листя дерева скрутилося, то зазвичай це говорить про наявність такого небезпечного шкідника, як попелиця.

Зрозуміти, що проблема полягає саме в цьому, дуже просто: достатньо розгорнути листок і побачити комаху.

Щоб позбутися шкідника, потрібно обдати рослину краплями мильної рідини. Засіб потрібно приготувати на основі господарського мила.

Хвороби

Якщо причиною скрученого листя стало грибкове захворювання (а зрозуміти це можна за нальотом на листовій пластинці), то застосувати потрібно спеціальні препарати.

Відмінні результати демонструє бордоська рідина.

Інші причини

Якщо на дереві немає небезпечних комах і відсутні ознаки ураження недугами, справа в нестачі води або мікроелементів.

В цьому випадку проблема вирішується просто: потрібно відновити регулярний полив і внести до ґрунту карбамід, а також фосфорні та калійні добрива. Допомагають і незгорілі дерев’яні залишки.

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...