Кожного літа кабачки стають одним із найпопулярніших овочів ледь не на кожній кухні, особливо коли їх вирощувати у шинах, як радить аграрій з Харкова. Однак, іноді урожай може опинитися перед загрозою: рослини можуть жовтіти та в'янути. Як запобігти цьому, розповідає Gazeta.ua, передають Патріоти України.
Також причиною проблеми може бути перенасичення рослин вологою, тому варто зменшити інтенсивність поливу. Ще однією причиною псування городини може бути те, що рослина не провітрюється. В такому випадку з кущів потрібно видалити старі листки, які загущують їх.
Іноді дачники жаліються, що кабачки не лише починають гнити, а й взагалі не ростуть грядці. Зазвичай це відбувається через зниження температури. Якщо температура падає до +10 +12°С рослина уповільнюється в рості.
В такому разі кабачки варто підгодувати під час зав'язування плодів. Для цього є низка натуральних засобів. Наприклад, настоянка з попелу. Вона містить велику кількість калію, який корисний для рослин. Попіл можна використовувати і в сухому вигляді — по стакану на один кущ. Після цього кабачки слід добре полити.
Також досвідчені садівники радять захищати листя кабачка колоїдною сіркою. 50 грамів речовини потрібно розвести на 10 літрів води. Листя також можна обробляти 1% бордоською рідиною. Для цього потрібно розвести у 10 літрах води 100 грамів мідного купоросу та 100 грамів негашеного вапна.
Видалення стійких плям із килима - справа непроста. Пролиті кава, чай, вино, косметика чи їжа часто залишають на килимах сліди, які здаються неможливими для виведення. Але ентузіастка прибирання місіс Хінч запевняє: для цього не потрібні дорогі засоби....
Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...