Кожного літа кабачки стають одним із найпопулярніших овочів ледь не на кожній кухні, особливо коли їх вирощувати у шинах, як радить аграрій з Харкова. Однак, іноді урожай може опинитися перед загрозою: рослини можуть жовтіти та в'янути. Як запобігти цьому, розповідає Gazeta.ua, передають Патріоти України.
Також причиною проблеми може бути перенасичення рослин вологою, тому варто зменшити інтенсивність поливу. Ще однією причиною псування городини може бути те, що рослина не провітрюється. В такому випадку з кущів потрібно видалити старі листки, які загущують їх.
Іноді дачники жаліються, що кабачки не лише починають гнити, а й взагалі не ростуть грядці. Зазвичай це відбувається через зниження температури. Якщо температура падає до +10 +12°С рослина уповільнюється в рості.
В такому разі кабачки варто підгодувати під час зав'язування плодів. Для цього є низка натуральних засобів. Наприклад, настоянка з попелу. Вона містить велику кількість калію, який корисний для рослин. Попіл можна використовувати і в сухому вигляді — по стакану на один кущ. Після цього кабачки слід добре полити.
Також досвідчені садівники радять захищати листя кабачка колоїдною сіркою. 50 грамів речовини потрібно розвести на 10 літрів води. Листя також можна обробляти 1% бордоською рідиною. Для цього потрібно розвести у 10 літрах води 100 грамів мідного купоросу та 100 грамів негашеного вапна.
Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...
Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...