Якщо ви хочете розкішні ґрона винограду, а не пишне листя для тіні, то обов’язково не проґавте етап пасинкування, передають Патріоти України.
Як тільки виноград перецвіте і почне формувати ягоди, треба його пропасинкувати. Обламати чи обрізати всі середні «молоді паростки».
Це треба з двох причин:
1. Щоб додаткове листя не робило тінь, не загадувало лозу і цим не гальмувало процес достигання винограду.
2. Сили, поживні речовини і власне волога мають іти на грона, а не в зелень. Виноград пасинкувати варто з травня до осені, проте середина літа — один із важливих етапів.
Кардіолог попередив: два поширені продукти можуть повільно нас убивати, а більшість людей навіть не підозрюють, що щодня вживають їх у своєму раціоні. Про це пише Ukrhealth, передають Патріоти України. Лікар Ауреліо Рохас, відомий у TikTok під ім’ям @d...
Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...