До вибору дров потрібно підходити відповідально. Потрібно брати до уваги багато факторів, зокрема породу, вологість деревини та її вік, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Дрова мають відповідати одній важливій вимозі – добре віддавати тепло і мати високу горючість. Ця якість залежить не лише від деревини, але й від її вологості. Якщо ви візьмете правильні дрова, але вони будуть погано підсушені, то під час горіння дерево виділятиме надто багато диму.
Ще один момент, на який варто звертати увагу, – це здатність деревини виділяти сажу під час горіння, а також ті речовини, які осідають у димоході. Димохід печі після таких дров доволі важко прочистити.
А ось деякі дрова краще не використовувати для опалення житлових приміщень. І це всі хвойні (крім модрини), тому що вони виділяють під час горіння багато смоли, яка збирається у проміжках між волокнами деревини. Дрова виділяють густий дим, який осідатиме на стінках димаря як липка сажа. А ще вони дуже швидко згорають.
Хвойні дерева використовують для камінів з відкритою топкою (вони приємно потріскують під час горіння) і для опалення лазні (наповнюють приміщення приємним ароматом). Якщо ви використовуєте дрова з ялини чи сосни для опалення печі, закидайте разом деревину осики чи вільхи, яка буде очищати димар від сажі.
Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...
Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...